Επιδημία αμνησίας στον ΣΥΡΙΖΑ με “θύμα” τον Χρυσοχοΐδη

Το 2009 που επικήρυξε τους δράστες κατά της Κούνεβα ήταν "δίκαιος", το 2020 είναι "εκμαυλιστής" επειδή επικήρυξε τους... μπάχαλους της ΑΣΟΕΕ

«Πανστρατιά» έχουν ξεκινήσει στον ΣΥΡΙΖΑ για να διώξουν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Φυσικά και δεν μπορούν να το κάνουν, αλλά επιμένουν. Και στην πανστρατιά μετέχουν όλοι. Από τον Τσίπρα και τους «βασταρούχες» του μέχρι και τους ΣΥΡΙΖΑιους δημοσιογράφους, οι οποίοι χωρίς αιδώ παρουσιάζονται στις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές δίνοντας μάχη για να αποδείξουν ότι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως, που λέει ο λαός μας.

Φυσικά οι αρλεκίνοι της δημοσιογραφίας πέφτουν από γκάφα σε γκάφα και τις περισσότερες φορές προκαλούν τον γέλωτα με τα όσα εκστομίζουν. Όμως στην ιστορία της επικήρυξης των δραστών για την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, όπου είδαμε να επαναλαμβάνονται εικόνες φρίκης που μας γύρισαν πολλά χρόνια πίσω, καθώς η εικόνα του πρύτανη μας θύμισαν τους ναζί όταν κρεμούσαν ταμπέλες σε εβραίους και τους περιέφεραν.

Θυμήθηκε τους τέντιμποις η Γκαρά, αλλά ξέχασε τους ναζιστές που περιέφεραν τους Εβραίους

Αυτή η επικήρυξη ενόχλησε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τον Έβρο την κ. Αναστασία Γκαρά. Η Νατάσα για τους φίλους της είναι ένας νέος άνθρωπος. Στο βιογραφικό της δηλώνει ότι μετείχε στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, σε διάφορα κινήματα και ότι εξάσκησε το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Στην υπόθεση της επικήρυξης των δραστών που έδειξαν το φασιστικό τους πρόσωπο η κ. Γκαρά δεν θυμήθηκε την περιφορά εβραίων από τους ναζί που έμειναν στην ιστορία, αλλά το Νόμο 4000 περί τεντιμποισμού, που θεσπίστηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τις 10 Σεπτεμβρίου του 1958, έκανε θραύση στην χούντα και τελικά καταργήθηκε οριστικά το 1983 από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο νόμος δέχτηκε έντονη κριτική γιατί προήγαγε τη διαπόμπευση. Επίσης, όριζε ότι θα ασκούνταν δίωξη και εναντίον των γονέων των ανήλικων ταραξιών.

Προφανώς η κ. Γκαρά δεν είναι και τόσο καλή δημοσιογράφος. Ή το αρχείο της περιέχει μόνο θέματα που βολεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Και τα υπόλοιπα φροντίζει να τα θάβει. Η κ. Γκαρά, λοιπόν, υπέπεσε σε μία τεράστια γκάφα. Διπλή θα λέγαμε. Από την μία απέκρυψε-μάλλον συνειδητά-ότι η εικόνα του πρύτανη και της διαπόμπευσης τους θύμιζε περισσότερο το πώς οι ναζί περιέφεραν με ταμπέλες τους εβραίους και λιγότερο την διαπόμπευση των κουρεμένων γουλί του κάθε τεντιμπόη. Απλά η κ. Γκαρά τρόμαξε να μην ενοχλήσει τους δράστες, ελπίζοντας ότι μπορεί να υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο νυχτωμένη είναι.

Η επικήρυξη για την Κούνεβα

Επίσης στο βιογραφικό της η κ. Γκαρά αναφέρει ότι είχε ενεργή συμμετοχή σε κινήματα, οργανώσεις και δράσεις αλληλεγγύης από την εποχή που σπούδαζε στο Πάντειο πανεπιστήμιο. Μας κάνει εντύπωση πως δεν θυμήθηκε ότι το Νοέμβριο του 2009 ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη επικήρυξε τους δράστες της επίθεση κατά της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα με βιτριόλι με ένα εκατομμύριο ευρώ. Μάλιστα η επικήρυξη έγινε στο πλαίσιο της επανεξέτασης της υπόθεσης, καθώς η επίθεση στην κ. Κούνεβα έγινε τον Δεκέμβριο του 2008 και η επικήρυξη έγινε το Νοέμβριο του 2009.

Το 2009 ο Χρυσοχοΐδης είχε επικηρύξει και τους δράστες της επίθεσης στην Κούνεβα

 

Οι δράστες της επίθεσης στην Κούνεβα δεν βρέθηκαν, παρά το μεγάλο ποσό της επικήρυξης. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε την άτυχη καθαρίστρια. Ναι μεν της προσέφερε μία θέση στην Ευρωβουλή, αλλά τα κέρδη ήταν πολλαπλά για το κόμμα. Εδώ να σημειωθεί ότι η κ. Κούνεβα κέρδισε την αγωγή αποζημίωσης κατά της εταιρείας που δούλευε την εποχή που δέχθηκε την επίθεση, καθώς πρωτόδικα κέρδισε επί κυβέρνησης ΣαμαράΒενιζέλουΚουβέλη. Η εταιρεία που εργαζόταν η Κούνεβα φερόταν να εμπλέκεται με κύκλωμα που οργάνωνε μεταφορά αλλοδαπών εργαζομένων στην Ελλάδα και στη συνέχεια τους υπενοικίαζε. Αργότερα επί ΣΥΡΙΖΑ (2016) το εφετείο δικαίωσε την εταιρεία και το 2018 και στον Άρειο Πάγο έχασε οριστικά και τελεσίδικα την υπόθεση η πρώην πλέον ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάνει λόγο για εκμαυλισμό της κοινωνίας, αλλά το ότι υπηρετούσε το δίκαιο η επικήρυξη για τους δράστες της επίθεσης στην Κούνεβα. Τώρα προάγει στην κοινωνία την κουλτούρα του καταδότη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα