Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για την… προχειρότητα στην Ικαρία

Για παραβίαση των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Πέρα από τον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων που ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ικαρία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε σήμερα Δευτέρα (8/2) επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ στέκονται κυρίως στο γεγονός ότι «ο κ. Μητσοτάκης παραβρέθηκε στο γεύμα που οργάνωσε στο σπίτι του ο βουλευτής της ΝΔ κος Στεφανάδης, με συμμετοχή δεκάδων στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης» την ίδια ώρα που «η χώρα βρίσκεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας, η ελληνική οικονομία καταρρέει και η κυβέρνηση ανακοίνωσε, πριν λίγες ημέρες, αυστηρότερα μέτρα περιορισμών για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ. έως τις 9 π.μ. και την εστίαση κλειστή εδώ και 4 ολόκληρους μήνες».

Ειδικότερα ο Αλ. Τσίπρας καλεί τον Κυρ. Μητσοτάκη να απαντήσει σε τρία ερωτήματα:

«1. Θεωρεί ότι η συμπεριφορά του συνάδει με τα μέτρα περιορισμών που έχει ανακοινώσει ο ίδιος και η κυβέρνηση του;

  1. Τι έχει να πει στους επαγγελματίες της εστίασης οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση; Θεωρεί ότι μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματά τους με τα ίδια «μέτρα» που τήρησε ο ίδιος και οι συνδαιτημόνες του στο γεύμα της Ικαρίας;
  2. Τι έχει να πει στους πολίτες οι οποίοι ορθώς τηρούν τα μέτρα περιορισμών και για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και υπό την απειλή προστίμων;».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα