«Επικίνδυνο να μιλάς για φήμες την Πρωταπριλιά»

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις φήμες που τον θέλουν να ιδρύει νέο πολιτικό κόμμα, θέλησε μιλώντας στο διεθνές ενημερωτικό δίκτυο Bloomberg ο Γιώργος Παπανδρέου. «Θεωρώ ότι είναι απλώς φήμες. Και να μιλάς για φήμες την Πρωταπριλιά είναι πολύ επικίνδυνο», είπε ο κ. Παπανδρέου, δύο μέρες μετά την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, όπου καταψήφισε το άρθρο για τις τράπεζες.

Ειδικά για αυτή του την επιλογή, ο πρώην πρωθυπουργός, υποστήριξε ότι η καταψήφιση του άρθρου αποτελούσε θέμα αρχής για τον ίδιο και θα το ξανάκανε, τονίζοντας πάντως σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ότι στηρίζει την κυβέρνηση και δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία. Εν συνεχεία, εξήγησε ότι ο ελληνικός λαός έχει υποστεί αρκετές θυσίες για τη σωτηρία και την στήριξη του πιστωτικού συστήματος.

«Θεωρώ ότι είναι υπερβολικό να ζητούμε να επωμιστεί νέα βάρη με την ανακεφαλαιοποίηση», είπε, τασσόμενος πάντως υπέρ της ενίσχυσης των τραπεζών με ιδιωτικά κεφάλαια. Από την άλλη, διαβεβαίωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση και επιθυμεί να επιτάσσει στο έργο της, θυμίζοντας μάλιστα με νόημα ότι ο ίδιος αναγκάστηκε να παραιτηθεί, ανοίγοντας τον δρόμο για μία κυβέρνηση συνεργασίας. Εκανε άλλωστε λόγο για μία προσωπική και πολιτική ψήφο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα συστημικά προβλήματα του τραπεζικού συστήματος, για τα οποία έχει πολλάκις τοποθετηθεί στο παρελθόν.

Στη συνέντευξή του στο Bloomberg, o κ. Παπανδρέου, επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει ρεκόρ δημοσιονομικής προσαρμογής τα τελευταία χρόνια, για τα δεδομένα του ΟΟΣΑ, καλώντας τώρα την κυβέρνηση να εστιάσει στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Μίλησε ακόμα για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων σε σειρά τομέων από τη Δικαιοσύνη ως την φορολογική μεταρρύθμιση, ενώ επανέλαβε ότι πρέπει να εξαλειφθούν φαινόμενα «πελατειακού καπιταλισμού». Ο κ.Παπανδρέου, επέμεινε ακόμα ότι στη χώρα μας υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες επενδύσεων.

Διαβάστε επίσης