Επιμένει για συνεννόηση πριν από τις εκλογές του Ποταμιού με τη Ν.Δ. ο Ψαριανός

Το επικείμενο συνέδριο του Ποταμιού που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο μονοπώλησε τις ερωτήσεις που δέχθηκε σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Ο βουλευτής του Ποταμιού είπε: «Έχω κάνει μία διαφορετική πρόταση από τον Σταύρο Θεοδωράκη ο οποίος προτείνει αυτόνομη κάθοδο του Ποταμιού στις εκλογές. Πολιτικά μιλώντας, το ΠοτάμιΙ δεν έχει άλλο δρόμο από το να σταθεί απέναντι σε όλη τη εθνολαϊκιστική ρητορεία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Να σταθεί δηλαδή απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και σε κάθε μεταμφίεση και μεταμόρφωση του. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταμορφωθεί δυο τρεις φορές από το καλοκαίρι του 2015 και θα μεταμορφωθεί κι άλλες. Θα φαγωθούν κι άλλοι υπουργοί και στελέχη και θα κάνει μια μεγάλη στροφή προς την σοσιαλδημοκρατία. Δεν ξέρω μήπως κάνει και προς το λαϊκό κόμμα και την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά με τη φόρα που ‘χει πάρει.
Το Ποτάμι πρέπει, λοιπόν, να σταθεί απέναντι σε όλον αυτό το λαϊκισμό και τη δημαγωγία -που φάγαμε στη μάπα τέσσερα χρόνια και μας γύρισε είκοσι χρόνια πίσω- και να συνταχθεί με τις φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις. Να προτείνει προεκλογικά μία προγραμματική συμφωνία με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που 99% θα είναι πρώτο κόμμα. Το Ποτάμι έχει ένα πρόγραμμα με είκοσι πολύ βασικά πράγματα για το τι πρέπει ν’ αλλάξει στη χώρα. Να συμφωνηθεί λοιπόν τα πέντε, έστω, από αυτά να ενταχθούν στο πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης και έτσι να συμπορευθούμε, ως Ποτάμι, με τη Νέα Δημοκρατία. Κι αυτό να διακηρυχθεί προεκλογικά, δηλαδή χωρίς να εξαρτάται από το εάν θα υπάρξει ή όχι αυτοδυναμία».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το τι θα πράξει ο ίδιος εάν το επικείμενο Συνέδριο υιοθετήσει την πρόταση του προέδρου του, δηλαδή την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, ο Γρηγόρης Ψαριανός απάντησε: «Η πρόταση του προέδρου μπορεί ν’ αλλάξει στη ροή του συνεδρίου, ανάλογα με τη θέση που θα πάρουν οι σύνεδροι, εφόσον η μεγάλη πλειοψηφία θέλει σ’ ένα ποσοστό πάνω από 80%, προγραμματική συμφωνία και συνεργασία με μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και άλλων φιλελεύθερων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, όπως πχ το ΚΙΝΑΛ. Προσωπικά κι επειδή με ρωτάτε, έχω δύο δρόμους: ή θα πάω σπίτι μου, ή θα συνταχθώ με τις φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, όποιες κι αν είναι αυτές. Όπως έχω ξαναπεί, είμαι οπαδός του ευρωμονόδρομου. “Ευρωληγούρης”, όπως λένε οι …σύντροφοι! Και η Ν.Δ., στην πλειοψηφία της έχει αυτή τη στόχευση παρόλο που περιλαμβάνει και αντιευρωπαϊκές, λαϊκιστικές και αντιμεταρρυθμιστικές περιοχές. Ελπίζω να επικρατήσουν και να οδηγήσουν τη χώρα μετά τις εκλογές οι μεταρρυθμιστικές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και όχι οι δυνάμεις του κρατισμού, των συντεχνιών, της αλλαξο- …μπερδεψιάς και της επιστροφής στο φαύλο παρελθόν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα