Επιμένει ο Πεσκόφ για “σκηνοθετημένο μακελείο” στην Μπούτσα (video)

.. και δεν αποκλείει ενδεχόμενη συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι

Με άκαμπτες και εν πολλοίς απειλητικές θέσεις στο Ουκρανικό, αλλά και χωρίς να αποκλείει ενδεχόμενη συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας, εμφανίστηκε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό LCI.

Αναφερόμενος στις τελευταίες τραγικές εικόνες από την Μαριούπολη και την Μπούτσα, ο Πεσκόφ αρνήθηκε οποιαδήποτε ρωσική ευθύνη και έκανε λόγο για σκηνοθεσίες των Ουκρανών – κάτι που εξάλλου είχε πει και ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δήλωσε ακόμη ότι Ουκρανοί εθνικιστές χρησιμοποιούν τον άμαχο πληθυσμό ως προπέτασμα και ότι ο ρωσικός στρατός πλήττει μόνο στρατιωτικούς στόχους. Ωστόσο δεν έδειξε διάθεση να υποστηρίξει διεθνή έρευνα, αμφισβητώντας τόσο την αξιοπιστία των εικόνων από δορυφόρους, όσο και τη δυνατότητα εξεύρεσης αντικειμενικών παρατηρητών.

Ως προς το Ουκρανικό δήλωσε ότι η Ρωσία εισέβαλε διότι, όπως είχε και παλαιότερα επισημάνει, θεωρούσε απειλή τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά. Επέρριψε δε ευθύνες στη Γαλλία και τη Γερμανία για μη σεβασμό όσων είχαν συμφωνήσει κατά το παρελθόν για την Ουκρανία και αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός νέου διεθνούς συστήματος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα