«Θέλουμε ν’ ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος»

Στη θέση του για άνοδο και υποβιβασμό δύο ομάδων προς και από τη Super League αντίστοιχα, εμμένει ο συνεταιρισμός, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του, Γιάννη Μώραλη. Ο Έλληνας παράγοντας εξήγησε ότι στόχος είναι να μην πέσει το επίπεδο του πρωταθλήματος.

Βέβαια, προκαλεί ερωτηματικό το πώς θα βρεθεί λύση με τη Football League, η οποία από την πλευρά της έχει υπογράψει προκήρυξη, η οποία αναφέρει ότι θα ανέβουν τρεις ομάδες από τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Όλη αυτή η… φασαρία ουσιαστικά έχει δημιουργηθεί για μία ομάδα. Πάντως η ΕΠΟ οφείλει να λύσει αυτήν την παρεξήγηση το συντομότερο δυνατό, ώστε οι σύλλογοι και της μίας και της άλλης κατηγορίας να γνωρίζουν που «βαδίζουν».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Γιάννη Μώραλη στον NOVAΣΠΟΡ FM:

«Σαν Super League στείλαμε απολύτως έγκαιρα την προκήρυξή μας, πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Οι λίγκες εισηγούνται την προκήρυξή τους και η ΕΠΟ εγκρίνει ή τροποποιεί. Όπως στείλαμε εμείς, έστειλε και η Football League.

Η Super League δεν θέλει να προασπίσει το συμφέρον της τρίτης ομάδας να μην πέσει. Εμείς νιώθουμε πως δεν ξέρουμε πώς διαμορφώνεται το περιβάλλον στη Football League. Ποιος ήξερε πόσες ομάδες θα παίξουν στη Football League και πότε; Το μάθαμε στις 20 Σεπτεμβρίου και ακόμη υπάρχει εκκρεμότητα. Έγινε ένα πείραμα με κατάργηση ομάδων στη Football League 2 κι αύξηση των ομάδων στη Football League. Θα πρέπει να δούμε τις διαφορές που έχουν οι δύο κατηγορίες. Δεν είναι ζητούμενο πόσες θα πέσουν και πόσες θα ανέβουν. Αυτή τη στιγμή η τελευταία ομάδα της Super League έχει έσοδα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση ομάδα της Football League δεν έχει περισσότερα από 250-300 χιλιάδες ευρώ. Καταλαβαίνεται τι προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν.

Καταλαβαίνω τη θέση της Football League. Είναι 28 ομάδες και θέλουν να ανεβάσουν τρεις. Εμείς όμως θέλουμε ομάδες να ανεβάσουν το επίπεδο της Super League για να μην έχουμε προβλήματα. Είδατε φέτος τι έχει γίνει με την Καλλονή, που είναι μία νοικοκυρεμένη ΠΑΕ και με καλές εμφανίσεις, αλλά δεν έχει ακόμη παίξει στη Μυτιλήνη. Πιθανώς επειδή εξαπατήθηκε, έχει παίξει στο ΟΑΚΑ, θα παίξει στη Θεσσαλονίκη και δεν ξέρω πού αλλού μπορεί να πάει μέχρι κι αν ετοιμαστεί ποτέ το γήπεδό της, στο οποίο δεν έχει μπει ακόμη ούτε μία πέτρα.

Ζούμε σε μια χώρα που συμβαίνουν συνεχώς έκτακτα περιστατικά. Θα ήθελα κι εγώ να έχουμε πλάνο πολλών χρόνων, ακόμη και πενταετές αν γίνεται. Όμως καλύτερα να παίρνουμε αποφάσεις στη διάρκεια της σεζόν και να μην τις αναιρούμε, παρά να αλλάζουμε αποφάσεις στη διάρκεια της σεζόν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα