Επίορκος ύψους 1,78 (κατά δήλωσή του…)

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Άλλο ένα σώου έδωσε ο Αλέξης Κούγιας! Η ανάγκη του για προβολή τον οδήγησε στην Πειθαρχική Επιτροπή για τις δηλώσεις που έκανε έπειτα από τον αγώνα Ξάνθης – Λάρισας. Τέτοιες ευκαιρίες ο γνωστός και διακεκριμένος δικηγόρος δεν τις αφήνει ανεκμετάλλευτες.

Με όσα είπε και με τον τρόπο που απέδωσε κάθε φράση του, ο Κούγιας επιβεβαίωσε εκείνους που θεωρούν ότι του έμεινε απωθημένο πώς δεν ακολούθησε το επάγγελμα του ηθοποιού. Άνετα θα μπορούσε να αποτελέσει η προχθεσινή παράστασή του ένα ολόκληρο επεισόδιο των «10 μικρών Μήτσων», αν και θεωρεί εχθρό του τον Λάκη Λαζόπουλο. Με την ερμηνεία του, όμως, ο Κούγιας έδειξε πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον δημοφιλή καλλιτέχνη.

Μέχρι και ψευδορκία ομολόγησε ο Κούγιας στην προσπάθειά του να αποδώσει πιστά τον χαρακτήρα του ανθρωπάκου. Είπε ευθέως ότι κατέθεσε ψέματα κατά την εμφάνισή του στην τακτική Δικαιοσύνη. «Έκανα αγιογραφίες στο Koriopolis», είπε και απέδωσε την ψευδομαρτυρία του στο ότι «μάσησε από τον φόβο του».

Εκείνη την ώρα περίμεναν όλοι την εναλλαγή των χαρακτήρων. Περίμεναν ότι θα έβγαινε από τα εσώψυχα του Κούγια ένας πιο δυναμικός χαρακτήρας. Πώς θα αποδείκνυε πόσο λάθος έκανε ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης σε μία αλήστου μνήμης συνέλευση της ΕΠΑΕ, όταν συμβούλεψε τον δικηγόρο να προσέχει τα λόγια του. «Εγώ δεν τρώω πάστα φλώρα. Πρόσεχε, λοιπόν, πώς μού μιλάς», του είχε πει ο Mr Manos και όλοι διερωτήθηκαν τότε γιατί δεν εμφανίστηκε ο Μούτσος ή κάποιος άλλος από τους χαρακτήρες του Λαζόπουλου. Ακριβώς την ίδια απορία είχαν και όσοι παρακολουθούσαν την εκδίκαση της υπόθεσης στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Υπέθεταν ότι κάποια στιγμή θα εμφανιζόταν εκείνος ο τύπος με τα μεγάλα γεννητικά όργανα. Κάτι σαν τον Τζιμς, τον τύπο από την Καρδίτσα που έλεγε διαρκώς «Βυσσ’νί θύελλα, σούζα τ’ αλογάκι χιχα». Άνθρακες ο θησαυρός! Ο Κούγιας βρήκε άλλο χαρακτήρα. Εμφάνισε τον Δημήτρη, εκείνον τον εκφωνητή ειδήσεων. Με τον ίδιο στόμφο είπε στον αθλητικό δικαστή ότι τον ενοχλεί πως ακούν και σημειώνουν οι δημοσιογράφοι και γι’ αυτό του είπε ότι κάποια πράγματα ήταν άσχετα με την υπόθεση.

Στην απολογία του ο Κούγιας επαναλάμβανε διαρκώς τέσσερα-πέντε ονόματα. Άρχιζε από τον Βίκτωρα –με παραμύθια από το 1996!!!–  το πήγαινε στον Θωμά, έβαλε λίγη γαρνιτούρα από τον Γιάννη Παπαδόπουλο και κατέληγε με Δημήτρη Μελισσανίδη. Χωρίς, βέβαια, να λέει κάτι. Λες και τον είχε πιάσει ο οίστρος, όπως τον Παύλο Χαϊκάλη όταν έδωσε ρέστα ως γριά που έπαιζε το μάτι της. Κάπως έτσι πετάριζε η βλεφαρίδα του Αλέξη όταν κοιτούσε τον Βάιο, ο οποίος κατέγραφε με απίστευτη προσήλωση όσα έλεγε ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας. Αξιοσημείωτη όμως πρέπει να θεωρηθεί η απουσία κάθε αναφοράς για το ύψος του. Προνοητικός ο Αλέξης: Φαντάζεστε να έλεγε ότι είναι 1,78 (άσχετο με την υπόθεση), και κάποιος άλλος, δικαστής ή μάρτυρας, να ζητούσε για λόγους αξιοπιστίας να τον μετρήσουν επί τόπου; Επίσης άσχετο. αλλά κι αυτά που έλεγε ο Αλέκος είχαν σχέση με την υπό εκδίκαση υπόθεση;

Στις αναφορές του ξέχασε πολλά ο Κούγιας! Τα παρέβλεψε! Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να θυμηθεί τις παρουσίες του στα ετήσια γενέθλια της «Άποψης». Άραγε, δεν υπήρχαν όλα όσα αφηγήθηκε στην Πειθαρχική Επιτροπή; Μήπως είχε δει φως και μπήκε; Όχι βέβαια! Απλά ο Αλέξης ακολουθεί την ίδια τακτική που εφαρμόζει και στο ποδόσφαιρο. Αλλάζει απόψεις και ομάδες πιο συχνά από τα πουκάμισα. Καλή ώρα σαν τον Γύφτο των «10 μικρών Μήτσων»!

Πέρα από την πλάκα και το απωθημένο του Κούγια να μοιάσει στον Λαζόπουλο, το πράγμα μάλλον έχει παραγίνει. Πώς μπορούμε να εμπιστευθούμε κάποιον που ομολογεί ότι ψευδομαρτύρησε; Ότι έκανε αγιογραφίες, επειδή μάσησε; Ποιος, εκείνος που πάντα λέει ότι δεν μασάει η κατσίκα ταραμά. Έτσι, όμως, εξελίσσεται η ιστορία με τον Κούγια, πάντως οι λύσεις είναι δύο: σύμφωνα με την πρώτη πρέπει να συνοδεύεται κάθε τοποθέτησή του με τη φράση που εμφανίζεται στις τηλεοπτικές οθόνες στην έναρξη και στο φινάλε κάποιων σειρών ή ταινιών.

«Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», αναφέρεται.

Από ’κεί και πέρα, μπορεί να υπάρχει και διαβάθμιση. Πώς μπαίνει το σηματάκι για την καταλληλότητα ενός έργου; Κάπως έτσι θα γίνει με τις δηλώσεις ή τις καταθέσεις του Κούγια. Ο αντίχειρας θα υποδηλώνει ότι όσα λέει είναι μυθοπλασία στο 25%! Με τον δείκτη και το μικρό δαχτυλάκι, θα αντιλαμβανόμαστε ότι το παραμύθι έφτασε στο 50%. Αν εμφανίζεται ολόκληρη η παλάμη το σότο θα αγγίζει το 75% και όταν θα βγαίνει η σφιγμένη γροθιά τότε όλη η ιστορία θα ’ναι ένα ψέμα. Αρκεί, βέβαια, να μην καταγγέλλει ο Κούγιας τις οθόνες πως τον χαστουκίζουν ή τον γρονθοκοπούν. Μόνο αυτό δεν έχουμε ακούσει, αλλά μη σας φαίνεται περίεργο να το καταγγείλει σήμερα ή αύριο.

Θα είχε ενδιαφέρον για την οικονομία της συζήτησης, πάντως, μία ερώτηση του αθλητικού δικαστή στη Λίνα Σουλούκου εάν επιβεβαιώνει ότι κατά τη συνάντησή της με τον Ζόραν Λάκοβιτς της UEFA ανέφερε το όνομα του Θωμά Μητρόπουλου. Πρόλαβε, βέβαια, η πανέξυπνη δικηγόρος και πήρε τα μέτρα της με τη φράση «δεν έχω άδεια να μιλήσω». Αλλά από τη στιγμή που την ανέφερε ως μάρτυρα ο Κούγιας, θα μπορούσαμε να μάθουμε κι εμείς ακριβώς τι δεν είπε στον Σέρβο παράγοντα.

 

Διαβάστε επίσης