Επίσημη πρόταση να πάρει το Epsilon τους 7 άστεγους

Αγρίεψε ο Σαββίδης και μπαίνει στα τηλεοπτικά της Super League

Νέα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δημιουργεί η πρόταση του Ιβάν Σαββίδη να πάρει τα δικαιώματα των επτά τηλεοπτικά άστεγων ΠΑΕ. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ κατέθεσε μέσω του τηλεοπτικού του σταθμού Epsilon επίσημη πρόταση στη Super League, προσφέροντας διέξοδο στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και προκαλούσε αναταράξεις στην ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Η πρόταση που κατατέθηκε στον Συνεταιρισμό με επίσημο έγγραφο αφορά τις ΠΑΕ: Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λαμία και Απόλλων Σμύρνης, οι οποίες μετά την κατάργηση της κεντρικής διαχείρισης, δεν έχουν συνάψει τηλεοπτική συμφωνία με κάποιο κανάλι, συνδρομητικό ή ελεύθερο.

Το Epsilon ακόμη δεν αποτυπώνει σε νούμερα το ενδιαφέρον του, αλλά είναι δεδομένο πως θα ικανοποιήσει οικονομικά τις ΠΑΕ που είναι άστεγες, χωρίς φυσικά υπερβολές. Η ουσία είναι πως το σημαντικό πρόβλημα που έχει ανακύψει και ταρακούνησε τα θεμέλια του Συνεταιρισμού θα ξεπεραστεί και το πρωτάθλημα θα προχωρήσει χωρίς περαιτέρω προβλήματα, με τη συμμετοχή 16 ομάδων κατά τα πρότυπα που διεξάχθηκε αυτό της τελευταίας περιόδου 2017-18.

Η Super League προχωράει μπροστά αφήνοντας πίσω τις προτάσεις του Υφυπουργού Πολιτισμού Γιώργου Βασιλειάδη που απαιτούσε πρωτάθλημα 12 ομάδων, έστω από τη μεθεπόμενη περίοδο.

Ο Ιβάν Σαββίδης είχε δώσει τη λύση και την περασμένη σεζόν, με την χορηγία του πρωταθλήματος («Σουρωτή»), η οποία μπορεί μεν να μην απέδωσε σε μέγιστο βαθμό αλλά είχε βγάλει τον συνεταιρισμό από μια δύσκολη θέση.

Πλέον οδηγούμαστε σε διαπραγματεύσεις οι οποίες θα αποδώσουν και το ενδεχόμενο να πάρει η ΕΡΤ τα δικαιώματα των άστεγων ομάδων δίνοντας 19 εκ. ευρώ στη Super League, μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

 

 

Διαβάστε επίσης