Επίσκεψη Γεωργιάδη στις ΗΠΑ – Πραγματοποίησε περιοδεία σε νοσοκομεία του Μανχάταν και της Αστόριας
«Σκοπός μου να βρω τρόπο να συνεργαστούμε με τα κορυφαία αυτά Νοσοκομεία της Γης και να δώσουμε στο ΕΣΥ τεχνογνωσία από τους καλύτερους», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πραγματοποιεί επισκέψεις σε νοσοκομεία προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία τους και να διερευνήσει τρόπους συνεργασίας με το ελληνικό σύστημα υγείας.

Μέσω ανάρτησής του στο X, ο κ. Γεωργιάδης δημοσίευσε βίντεο από την επίσκεψή του στο Mount Sinai στο Μανχάταν και ανακοίνωσε ότι σήμερα θα επισκεφθεί το Mount Sinai στην Αστόρια. «Σήμερα θα πάω στο Mount Sinai στην Αστόρια. Σκοπός μου να βρω τρόπο να συνεργαστούμε με τα κορυφαία αυτά Νοσοκομεία της Γης και να δώσουμε στο ΕΣΥ τεχνογνωσία από τους καλύτερους», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Οπως καταλαβαίνετε δεν σταματώ με τίποτε. Χθες επισκέφθηκα και το Mount Sinai στο Μανχάταν. Σήμερα θα πάω στο Mount Sinai στην Αστόρια. Σκοπός μου να βρω τρόπο να συνεργαστούμε με τα κορυφαία αυτά Νοσοκομεία της Γης και να δώσουμε στο ΕΣΥ τεχνογνωσία από τους καλύτερους pic.twitter.com/IIPqFBfXLS
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) December 16, 2025
Το βράδυ της Δευτέρας (15/12), ο υπουργός είχε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ελλήνων Ιατρών της Νέας Υόρκης στο ελληνικό Προξενείο. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γιατροί της ομογένειας τον ευχαρίστησαν για τη νομοθετική πρωτοβουλία που προβλέπει την αυτόματη αναγνώριση των επαγγελματικών τους πιστοποιητικών, καθώς και για τη δυνατότητα να παρέχουν υπηρεσίες στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Χθες το βράδυ στο Προξενείο μας στη Νέα Υόρκη είχα την χαρά να συναντηθώ με το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ελλήνων Ιατρών της ευρύτερης Νέας Υόρκης. Με ευχαρίστησαν για τη νομοθεσία μας για την αυτόματη αναγνώριση των πιστοποιητικών τους και για την δυνατότητα που τους δώσαμε να… pic.twitter.com/EoMFLzidML
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) December 16, 2025
«Ήταν αιτήματα που πήγαιναν από υπουργό σε υπουργό για 40 χρόνια. Σε εμάς τα εκκρεμή δεν μας αρέσουν και λύθηκαν», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.
Παράλληλα, ανέφερε ότι εξετάζεται η δημιουργία πλαισίου που θα επιτρέπει σε Έλληνες φοιτητές Ιατρικής να πραγματοποιούν σύντομη εκπαιδευτική πρακτική σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο ανταλλαγής εμπειρίας. «Θα το κάνουμε και αυτό», κατέληξε, υπογραμμίζοντας την πρόθεση για συνεργασία με την ιατρική κοινότητα της ομογένειας.

