Επίσκεψη Γερουλάνου στις Λέσχες Φιλίας Βοτανικού – Μεταξουργείου

Τις Λέσχες Φιλίας στις γειτονιές του Βοτανικού και του Μεταξουργείου επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, συνοδευόμενος από εθελοντές, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους του συνδυασμού «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ».

Σε μία αθηναϊκή αυλή, στη Λέσχη Φιλίας Βοτανικού, τα μέλη της Λέσχης υποδέχθηκαν τον Παύλο Γερουλάνο και συνομίλησαν μαζί του για τα βασικά ζητήματα της γειτονιάς τους. Τονίστηκε η ανάγκη για πεζοδρομήσεις καθώς και η επιθυμία των μελών της Λέσχης να αποκτήσουν τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων πληροφορικής, ξένων γλωσσών και άλλων δημιουργικών απασχολήσεων. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για τη σημασία των Λεσχών Φιλίας αλλά και για την ανάγκη αναβάθμισης και οριζόντιας διασύνδεσής τους με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. «Οφείλουμε και μπορούμε, ως κοινωνία αλλά και ως Δήμος Αθηναίων, να σας προσφέρουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινής εμπειρίας του δημότη. Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το πετύχουμε άμεσα, χωρίς έξοδα, αν δημιουργήσουμε συνέργειες ανάμεσα σε υπηρεσίες, όπως τα Δημοτικά Ιατρεία, τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, τα πολιτιστικά κέντρα και τις Λέσχες Φιλίας».

Στη συνέχεια, ο Παύλος Γερουλάνος, συνοδευόμενος από την ομάδα του, επισκέφθηκε τη Λαϊκή Αγορά του Βοτανικού, στην οδό Αίμου, όπου συζήτησε με κατοίκους κι επαγγελματίες για τα προβλήματα της περιοχής. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του διαλόγου έγινε αναφορά στην ανησυχία ότι η περιοχή σταδιακά χάνει την αίσθηση της γειτονιάς, στο ζήτημα του Ελαιώνα, στην ανάγκη για χώρους στάθμευσης και για ασφάλεια.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, είχε τη χαρά να επισκεφθεί και τη Λέσχη Φιλίας στο Μεταξουργείο, μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους της παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ». Εκεί, τα μέλη της Λέσχης ενημέρωσαν τον Παύλο Γερουλάνο πως ο χώρος που φιλοξενεί τη Λέσχη Φιλίας δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως από τον Δήμο, καθώς τούς έχει παραχωρηθεί ένα τριώροφο κτίριο και αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιείται μόνο ο ένας από τους τρεις ορόφους. Οι υπόλοιποι όροφοι, όπως και η αυλή του κτιρίου, παραμένουν ανεκμετάλλευτοι και παρατημένοι, κάτι για το οποίο ο Παύλος Γερουλάνος δεσμεύτηκε να διορθώσει άμεσα.

Διαβάστε επίσης