Επίσκεψη Μενδώνη-Παναγιωταρέα στην ΕΣΗΕΑ (φωτό)

Η υπουργός Πολιτισμού συνοδευόμενη από την ειδική σύμβουλό της ξεναγήθηκαν στο κτίριο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών και συζήτησαν με τους αρμόδιους

Tην Βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας» επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας, μετά από πρόσκληση του Μορφωτικού Ιδρύματος, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συνοδευόμενη από την ειδική σύμβουλο της Άννα Παναγιωταρέα.

Η υπουργός ξεναγήθηκε από την πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αττικής και του Μορφωτικού της Ιδρύματος, Μαρία Αντωνιάδου, καθώς και από τον αρχιτέκτονα και ειδικό του βιβλίου, Κώστα Στάϊκο και τον ιστορικό, Τριαντάφυλλο Σκλαβενίτη.

Παρέστη επίσης η Ελένη Καρκαζή-Πουρνάρα, κόρη του πρώην Προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Ι. Πουρνάρα, η οποία με τον αδελφό της, Νίκο Πουρνάρα, συνέβαλαν με τη γενναιόδωρη χορηγία τους στην ανακαίνιση και την επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης.

Η υπουργός είχε την ευκαιρία περιηγηθεί στο περιεχόμενο της Βιβλιοθήκης, που περιλαμβάνει σπάνια βιβλία, χειρόγραφα και το αρχείο που αναφέρεται στην ιστορική διαδρομή της ΕΣΗΕΑ. Στη συζήτηση που ακολούθησε, η υπουργός προέτρεψε το ΔΣ να ενημερωθεί για τις σχετικές προσκλήσεις, η δημοσιοποίηση των οποίων επίκειται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, για τα ψηφιακά προγράμματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ψηφιοποίησης των σπάνιων περιεχομένων της Βιβλιοθήκης.

Επίσης, πρότεινε να ενημερωθεί το ΔΣ από τις οικείες προκηρύξεις που ήδη έχει δημοσιοποιήσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ώστε να επιτευχθεί η χρηματοδότηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Μορφωτικού Ιδρύματος.

 

 

Διαβάστε επίσης