Επιστολή διαμαρτυρίας του ΣΕΓΑΣ στον Δήμαρχο Κηφισιάς για την καταστροφή των δύο διαδρόμων στο Ζηρίνειο

Θέση για την καταστροφή των δύο εσωτερικών διαδρόμων στο Ζηρίνειο Στάδιο (ώστε να μεγαλώσει ο αγωνιστικός χώρος του ποδοσφαίρου) πήρε ο ΣΕΓΑΣ.

Η Ομοσπονδία έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο, η οποία κοινοποιήθηκε στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και στον ΓΓΑ, Γιώργο Μαυρωτά, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεση της με τα όσα συμβαίνουν και να ζητήσει την αλλαγή της απόφασης.

Ο Μίλτος Τεντόγλου εκδήλωσε την έντονη αποστροφή του στην εικόνα ανακατασκευής του Ζηρίνειου σταδίου μέσω post που «ανέβασε» στα social media, όπου χαρακτήρισε την παραπάνω εξέλιξη ως «ντροπή και ασέβεια για τον στίβο».

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:

«Ένα μεγάλο έγκλημα σε βάρος του στίβου, συντελείται τις τελευταίες ημέρες στην Κηφισιά, με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να εγκρίνει την καταστροφή των δύο εσωτερικών διαδρόμων στο Ζηρίνειο Στάδιο, ώστε να μεγαλώσει τον αγωνιστικό χώρο του ποδοσφαίρου.

Μια απόφαση που αποκλείει αυτόματα τη δυνατότητα στο στάδιο να φιλοξενήσει αγώνες στίβου, ενώ στερεί στα δύο σωματεία και τους πολίτες του Δήμου να πραγματοποιούν στις καλύτερες δυνατές συνθήκες την προπόνηση τους. Κι όλα αυτά ενώ τα τελευταία τρία χρόνια η εγκατάσταση είναι κλειστή, προκειμένου να γίνει αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα. Το Ζηρίνειο στάδιο αποτελεί κυψέλη αθλητισμού των Βορείων προαστίων και αυτό το αποδεικνύει η πορεία των σωματείων, που έχουν την έδρα τους εκεί. Τόσο ο ΓΣ Κηφισιάς, που σταθερά βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της αξιολόγησης, όσο και η Ολυμπιάδα Κηφισιάς με αδιάλειπτη παρουσία στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Η Ομοσπονδία δε θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη σε όσα συμβαίνουν σε βάρος του ελληνικού στίβου και ήδη από την Τετάρτη (15/6) απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο – η οποία κοινοποιήθηκε στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά-, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεση της με τα όσα συμβαίνουν και να ζητήσει την αλλαγή της απόφασης.

Είναι κρίμα να καθιερωθεί η Δημοτική Αρχή στη συνείδηση των Πολιτών της Κηφισιάς σαν ο Δήμος που έδιωξε τον στίβο από έναν ιστορικό χώρο, που παραδοσιακά τιμά εδώ και πολλές δεκαετίες το άθλημα αυτό, αλλά και την Ελλάδα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα