Επιστολή Λέτα σε Ρομπέι για την ανεργία στην ΕΕ

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν φαν Ρομπέι, έστειλε ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Σε αποσπάσματα της επιστολής που δημοσιοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Λέτα τονίζει ότι «το να έχει κανείς υγιή δημοσιονομική κατάσταση είναι οπωσδήποτε χρήσιμο». Προειδοποιεί, ωστόσο, ότι «αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σε θέση να παρέμβει για να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, θα ενισχύσει αρνητικές διαθέσεις, όπως και αντιευρωπαϊκά και λαϊκίστικα κινήματα».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα κονδύλια σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να επισπευσθεί η προετοιμασία της νέας πρωτοβουλίας στήριξης της απασχόλησης των νέων, ώστε τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν εγκριθεί για τον σκοπό αυτό να αρχίσουν να διατίθενται από τις αρχές του 2014».

Επισημαίνει, τέλος, ότι «δεδομένων των περιορισμών στους προϋπολογισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέρος των πόρων για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων θα πρέπει να προέλθει από τους προϋπολογισμούς των χωρών μελών». «Θα πρέπει, κατά συνέπεια, να δούμε πώς μπορούν να αυξηθούν τα περιθώρια των διαφόρων οικονομιών, εκμεταλλευόμενοι όλες τις δυνατότητες που προσφέρει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα