Επιστολή των «Πυρήνων της Φωτιάς» μέσα από τις φυλακές

Επιστολή – παρέμβαση μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατούνται, ενόψει της δίκης τους που ξεκινά στις 29 Νοεμβρίου, απέστειλαν τα φερόμενα ως μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» που κατηγορούνται για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Οι προφυλακισθέντες, αναφέρονται στην απόφαση να διεξαχθεί η δίκη τους στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού «και όχι -όπως αρχικά μας είχε ανακοινωθεί- στο Εφετείο στην οδό Λουκάρεως», επισημαίνοντας πως «ήταν μόνιμος βραχνάς το ζήτημα της αλληλεγγύης που προέκυπτε με τις υποθέσεις αναρχικών όπου οι μπάτσοι κάθε κατηγορίας, ΜΑΤ, ασφαλίτες, αντιτρομοκρατικάριοι, πασχίζουν να γεμίσουν τις αίθουσες μήπως κι έτσι εμποδίσουν την έκφρασή της.

Μπροστά στην αποτυχία όμως, των πρακτικών αυτών και με εμφανή την ανησυχία τους για το πόσο “ασφαλείς” θα είναι οι μεταγωγές τους (από τις φυλακές στα δικαστήρια) μεγάλου αριθμού αναρχικών, βρήκαν τη λύση και στα δύο προβλήματα με τις ειδικές αίθουσες δικαστηρίων (δύο προς το παρόν) που βρίσκονται μέσα στις γυναικείες φυλακές. Είναι εμφανές ότι η αλλαγή της αίθουσας δικαστηρίου από το Εφετείο στις φυλακές ήταν αποτέλεσμα συμψηφισμού των δύο παραπάνω λόγων. Απ’ τη μία η ελάχιστη δυνατόν έκθεση σε επίπεδο μεταγωγής και απ’ την άλλη το φακέλωμα όλων των αλληλέγγυων που θα επιλέξουν να μπουν στην αίθουσα».

Διαψεύδουν τη μεταξύ τους διάσπαση απόψεων με αφορμή τη διαφορετική στάση των κρατουμένων ενόψει της δίκης: «Το ότι κάποιοι από εμάς θα έχουν δικηγόρους σε αυτή τη δίκη για παράδειγμα ενώ κάποιοι άλλοι όχι, το ότι κάποιοι έχουν αναλάβει την ευθύνη της ληστείας ενώ κάποιοι άλλοι όχι δεν αποτελούν λόγο διάσπασης της κοινότητας αγώνα που μας κρατάει όρθιους πίσω απ’ τα τείχη.

Στο δικαστήριο αυτό η ουσία βρίσκεται στο ότι το κράτος και οι μηχανισμοί του δικάζουν αναρχικούς πολέμιους του συστήματος, αντιπάλους τους. Λιγότερη σημασία έχει ο τρόπος με τον οποίο θα φροντίσουν να μας κρατήσουν αιχμάλωτους το περισσότερο δυνατό (βλέπε κατηγορίες). Κύριο μέλημα τους είναι η καταδίκη μας ως ΕΧΘΡΟΥΣ του συστήματος».

Και καταλήγουν: «Απ’ την πλευρά μας δεν αναγνωρίζουμε κανένα δίπολο αθωότητας-ενοχής (ούτε σε αυτήν ούτε σε καμία δίκη αναρχικών αγωνιστών). Είμαστε ένοχοι για τον κόσμο τους, ένοχοι για την “αθωοτητά” τους».

Διαβάστε επίσης