Επιστρέφουν οι αστυνομικοί στη Χρυσή Αυγή

Σε αναδιάταξη των μέτρων φύλαξης που αποτελούν στόχους τρομοκρατίας προχώρησαν οι αρχές, με αφορμή αφενός τη στυγερή δολοφονία του Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο και αφετέρου τις απειλές που εκτόξευσε με την προκήρυξη της οργάνωσης «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις», η οποία ανέλαβε την επίθεση και διπλή δολοφονία.

Έτσι, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, όλοι οι βουλευτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής βρίσκονται υπό αστυνομική προστασία, καθώς και οι οικίες τους αλλά και τα γραφεία του κόμματος. Μάλιστα η φρούρηση τους θα γίνεται με διακριτικό τρόπο, ως επί το πλείστον από απόσταση και από «αθέατους» αστυνομικούς, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις ο αστυνομικός θα βρεθεί στο πλευρό κάποιου βουλευτή και ως συνοδός. Όσο για την φρούρηση των οικιών και των γραφείων των εκλεγμένων δεν θα είναι σταθερή και επί 24ωρου βάσεων αλλά θα γίνεται με αυξημένες περιπολίες.

Γνωστό έγινε ότι οι αστυνομικοί που θα διατίθενται στους Χρυσαυγίτες βουλευτές θα είναι της απολύτου επιλογής του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και της αρμόδιας Διεύθυνσης και όχι των ιδίων όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Διαβάστε επίσης