Επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα τον Ιούνιο βλέπει ο Λευτέρης Αυγενάκης

Τον Ιούνιο βλέπει την επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης!

Μιλώντας στο Αpha Radio, αναφέρθηκε στο άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων, αλλά και στο ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι οπαδοί στα γήπεδα.

Χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε:

«Με τον ρυθμό που εξελίσσονται και στη χώρα μας οι εμβολιασμοί, αρχίζω να αισιοδοξώ ότι η συζήτηση αυτή θα μπορέσει να ανοίξει από τον Ιούνιο και μετά. Δηλαδή με ποια πρωτόκολλα, ποιες προδιαγραφές και ποιες προϋποθέσεις θα μπορέσουμε να δεχτούν κόσμο τα ελληνικά γήπεδα, ξεκινώντας από τις μεγάλες κατηγορίες και κατεβαίνοντας προς τα κάτω. Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα ανοίξει εκ των πραγμάτων με την εξέλιξη των εμβολιασμών».

«Η συστηματική συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και η καθημερινή δουλειά της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, με την συνεχή επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων και των διευκρινιστικών Οδηγιών, βοηθά ώστε να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε κάθε επιμέρους ζήτημα και απορία που αφορούν στη συντεταγμένη επανεκκίνηση του συνόλου του ερασιτεχνικού αθλητισμού» πρόσθεσε ακόμη ο υφυπουργός για την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Ο Λ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στην καταβολή του ποσού των 3.596.500 ευρώ που δόθηκε από την ΓΓΑ σε 1.403 ερασιτεχνικά σωματεία ως ενίσχυση για τα αποτελέσματα της πανδημίας, ενώ πρόσθεσε πως για το 2021 η ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων του Μητρώου θα προέλθει το καλοκαίρι ως προκαταβολή από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος, από τον οποίο θα χρηματοδοτείται σημαντικά όλος ο αθλητισμός».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα