Επιτέθηκε στον Κλούνεϊ ο δήμαρχος του Λονδίνου

Με ύβρεις και ειρωνεία απάντησε ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον στον Τζωρτζ Κλούνει που τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Οι δηλώσεις του δημάρχου του Λονδίνου φανερώνουν την οργή του για την απήχηση που είχαν οι δηλώσεις του Κλούνεϊ.

«Κάποιος πρέπει επειγόντως να φτιάξει τα μάρμαρα του Τζορτζ Κλούνεϊ», είπε ο Τζόνσον κάνοντας ουσιαστικά λογοπαιγνιο και χρησιμοποίησε έναν βρετανικό ιδιωματισμό, που σημαίνει “καποιος πρέπει να φτιαξει τα μυαλα του Κλούνει”, ότι δηλαδή ο ηθοποιός έχει «χάσει τα λογικά του.»

Ο Τζόνσον συμπλήρωσε ότι ο Κλούνι “κάνει ένα φιλμ για τις λεηλασίες έργων τέχνης από τους Ναζί και δεν συνειδητοποιεί ότι αυτοί είχαν σχέδιο να λεηλατήσουν και το Βρετανικό Μουσείο”.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου χρησιμοποίησε ακόμα την έκφραση «Αυτός ο Κλούνι», που θεωρείται ακόμα ένας απαξιωτικός χαρακτηρισμός. «Και πού θα έστελναν οι Ναζί τα Ελγίνεια μάρμαρα; Στην Αθήνα!» είπε ο Τζονσον συμπληρώνοντας ότι «ο Κλούνι δεν υποστηρίζει παρά τη χιτλερική ατζέντα για τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Λονδίνου, ας κοιτάξει ξανά λίγο το χολιγουντιανό σενάριο και ας μείνει πιστός στην ιστορία».

Εκτός από τον Κλούνει υπέρ της επιστροφής τάχθηκαν ο Ματ Ντέιμον και ο Μπιλ Μάρει. Επίσης, θυμίζουμε ότι στη διαδικτυακή ψηφοφορία που ξεκίνησε η βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν, το 87 % τάσσεται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα