Επίθεση Γεννηματά: «Παλινωδίες της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας»

Στο «κάδρο» της προέδρου του ΚΙΝΑΛ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναλυτικά η δήλωσή της

Επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά κάνοντας λόγο για παλινωδίες της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Με δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να πει ποιος είναι ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να σταματήσει να μεταφέρει τις ευθύνες στους πολίτες.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι ιδιαίτερα για τα σχολεία η κυβέρνηση καλείται να παρουσιάσει ολοκληρωμένο προγραμματισμό για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά

«Είναι ώρα, επιτέλους, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του να μας πουν ποιος είναι ο σχεδιασμός τους για την αντιμετώπιση της απειλής της πανδημίας που διευρύνεται και να σταματήσουν τις παλινωδίες, τις αστοχίες και τις απαράδεκτες λογικές της μεταφοράς ευθυνών στους πολίτες.

Όμως ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι θεωρεί πρωτεύον ζήτημα για το υπουργείο Υγείας όχι την αντιμετώπιση της πανδημίας, για την οποία δεν διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο, αλλά το ποιος έχει τις αρμοδιότητες για τους διορισμούς και τις προσλήψεις. Γι’ αυτό και τις αφαιρεί από τον υπουργό, προκειμένου η «Μαξίμου ΑΕ» να κάνει ακόμη πιο εύκολα τα ρουσφέτια της.

Ιδιαίτερα για τα σχολεία, δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνει η κυβέρνηση μόνο την ημερομηνία έναρξης της σχολικής περιόδου. Οφείλει τώρα να παρουσιάσει τον ολοκληρωμένο προγραμματισμό της για την προστασία της υγείας των μαθητών, των οικογενειών τους και φυσικά των εκπαιδευτικών.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα