Επίθεση Κατρούγκαλου σε κυβέρνηση για τα περί διαρροών του υπ. Άμυνας για «βιολογικό πόλεμο» της Τουρκίας

«Να σταματήσει τα fakenews ορμπανικού τύπου», λέει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών

Επίθεση στην κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατηγορώντας την για διγλωσσία και fakenews.

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας δημοσιεύματα σχετικά με σχέδιο της Τουρκίας για ροή μεταναστών θετικών στον κορωνοϊό προς τα ελληνικά νησιά σημειώνει ότι ενώ υπάρχει μπαράζ διαρροών του υπουργείου Άμυνας για «βιολογικό πόλεμο» με “μολυσμένους μετανάστες”, ο αρμόδιος Υπουργός δεν επιβεβαιώνει και λέει ότι εξετάζει τα δημοσιεύματα. «Απαράδεκτη η διγλωσσία. Η κυβέρνηση πρέπει να τοποθετηθεί υπεύθυνα και να σταματήσει τα fakenews ορμπανικού τύπου», σημειώνει σε ανάρτησή του.

Κατρούγκαλος: Η Τουρκία έχει συνεπή αναθεωρητική πολιτική

Μιλώντας, νωρίτερα, στο Mega, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε πως οποιαδήποτε σύνδεση κορωνοϊού με προσφυγικό, αν δεν υφίσταται, είναι ό,τι χειρότερο για τη χώρα μας, κάνοντας λόγο για πολιτικές Όρμπαν. Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, η Τουρκία έχει συνεπή αναθεωρητική πολιτική που εκφράζεται με κλιμακούμενη προκλητικότητα.

«Δεν πρέπει να τοποθετούμαστε αμυντικά απέναντι στις κινήσεις της Άγκυρας αλλά να έχουμε μια συγκροτημένη στρατηγική που να θέτουμε την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της αναδεικνύοντας τη διάσταση του ζητήματος ως ευρωτουρκικό ζήτημα και ζητώντας από τους εταίρους όχι μόνο δηλώσεις ηθικής συμπαράστασης αλλά να θέσουν κόκκινες γραμμές με κυρώσεις στην Τουρκία» τόνισε και πρόσθεσε πως έπρεπε ήδη να έχουμε ζητήσει στη Σύνοδο Κορυφής να πάρει θέση η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε επίσης