Διεκόπη για τις 30 Σεπτεμβρίου η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη της υπόθεσης της επίθεσης με βιτριόλι που συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από περίπου 1,5 χρόνο, με θύμα την 35χρονη σήμερα Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η Ιωάννα ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα και δήλωσε τα στοιχεία της και αμέσως μετά η διαδικασία διεκόπη.

Το αίτημα είχε υποβάλει ο εισαγγελέας της έδρας, Χαρ. Μαστραντωνάκης, ο οποίος ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία για αναδιάταξη της σειράς των μαρτύρων, δεδομένου ότι πριν απ’ όλους θα πρέπει να εξεταστεί το θύμα που στον κατάλογο ήταν πέμπτο στη σειρά.

«Η υπόθεση αυτή λογικά θα διαρκέσει για να αποδειχθεί η αλήθεια και αυτή μόνο πρέπει να λάμψει. Να προτάξουμε σήμερα τις υπόλοιπες υποθέσεις, ώστε το επόμενο διάστημα να μην έχουμε κάτι να μας εμποδίζει και να ασχοληθούμε με αυτή την υπόθεση», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και μετά την παρουσία του θύματος, διέκοψε. Έτσι, η κατάθεση της Ιωάννας θα ξεκινήσει απρόσκοπτα κατά την επόμενη συνεδρίαση.

Κατά τη διαδικασία, αναγνώστηκαν τα ονόματα και των 34 μαρτύρων κατηγορίας, ενώ η πολιτική αγωγή πρότεινε ακόμη πέντε μάρτυρες, κυρίως επιστήμονες. Τέλος, η υπεράσπιση ανέφερε ότι σκοπεύει σε μεταγενέστερο στάδιο να προσκομίσει κι αυτή τον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης.

Στο μεταξύ ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, της 36χρονης Έφης, Σάκης Κεχαγιόγλου, ζήτησε κατά τη διάρκεια της δίκης μετατροπή του κατηγορητηρίου.

Όπως ανέφερε σε τοποθέτησή του στο δικαστήριο, η 36χρονη ομολογεί την πράξη της πλην όμως ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ακόμη ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε: «Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία στον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».

Όπως τόνισε, η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. «Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο», ανέφερε.

Η  Ιωάννα στάθηκε για λίγα δευτερόλεπτα μπροστά από τους δημοσιογράφους και ανέφερε στις κάμερες: «Η κατηγορούμενη προσπάθησε να με σκοτώσει. Για μια ακόμη φορά απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι, είπε η Ιωάννα  βγαίνοντας από το δικαστήριο».

Μπορεί η  κατηγορούμενη να μην εμφανίστηκε τελικά στο δικαστήριο, εκεί ήταν όμως ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος μέσα στη δικαστική αίθουσα πλησίασε την Ιωάννα και ζήτησε να της μιλήσει. Εκείνη δέχτηκε. Στη συνομιλία που διήρκησε για περίπου 10 λεπτά, ο κ. Κεχαγιόγλου εξέφρασε στην Ιωάννα τη συμπάθεια και τη συμπόνοιά του για αυτό που της συνέβη και της ζήτησε να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, λέγοντάς της πως απλώς θα κάνει τη δουλειά του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα