Επίθεση Ρουβίκωνα με μπογιές στη Βουλή για τον Κουφοντίνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε μία σύλληψη. Άμεση αντίδραση από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση χαρακτηρίζοντας την επίθεση αντιδημοκρατική

Σάλο έχει προκαλέσει η καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές και με καπνογόνα στη Βουλή το μεσημέρι της Τρίτης, διαμαρτυρόμενοι για τη μη χορήγηση άδειας στον πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Πραγματοποιήθηκε μία σύλληψη.

Μία ομάδα περίπου 30 ατόμων ανεβαίνοντας από την Όθωνος και περνώντας από τα κάγκελα της πάνω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη εισέβαλαν στον καλά φυλασσόμενο από την αστυνομία προαύλιο χώρο του ελληνικού Κοινοβουλίου λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι πετώντας μπουκάλια με μπογιές στους τοίχους.

Την ευθύνη ανέλαβε μετά από λίγες ώρες από το συμβάν ο Ρουβίκωνας μέσω του indymedia επικαλούμενος τη μη χορήγηση άδειας στον «Λουκά» της 17Ν.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η επίθεση από την αντιεξουσιαστική ομάδα έγινε την στιγμή που στον Άρειο Πάγο συζητείται η αίτηση αναίρεσης της απόφασης για μη χορήγηση νέας άδειας στον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, που τον τελευταίο καιρό κρατείται στις φυλακές Βόλου.

Δείτε καρέ καρέ το “ντου” του Ρουβίκωνα…

Βούτσης: Αντιδημοκρατική η επίθεση στη Βουλή

Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική χαρακτήρισε την επίθεση στην Βουλή ο Νίκος Βούτσης υποστηρίζοντας οτι οξύνει το προεκλογικό κλίμα. Ο Πρόεδρος της Βουλής απέφυγε να αναφερθεί στον τρόπο αντίδρασης της φρουράς του κοινοβουλίου ενημέρωσε ωστόσο οτι έγινε μια σύλληψη.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της δήλωσης του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση:

«Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβίστικες όταν στρέφονται κατά της Βουλής με δύο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος από καμιά 30αριά οι οποίοι τα έριξαν στην είσοδο του Κοινοβουλίου.

Δεν υπήρξαν εξ’ όσων γνωρίζω τρικάκια ή συνθήματα που να φώναξαν διότι απομακρύνθηκαν αμέσως έπειτα από 15 δευτερόλεπτα. Από προστρέξαντες αστυνομικούς και από τη μόνιμη φρουρά της Βουλής αλλά και από επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον περίβολο.

Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επιχειρησιακά ζητήματα.

Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη. Αυτού του τύπου οι ενεργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύοιυν.

Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση».

 

Διαβάστε επίσης