Επίθεση Σόιμπλε σε Μπαρόζο και στο… βάθος η Ελλάδα

Θέση υπέρ της Ελλάδας πήρε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εξαπέλυσε πυρά κατά του προέδρου της Κομισιόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, υπογραμμίζοντας πως τον εξοργίζει το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθυστερεί την χορήγηση της βοήθειας προς την Ελλάδα και την Πορτογαλία για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους.

Η απρόσμενη αυτή υποστήριξη του κ. Σόιμπλε προς την Ελλάδα, έγινε με το σκεπτικό ότι οι χώρες οι οποίες πλήττονται από την κρίση θα πρέπει να περιμένουν χρόνια για τις ενισχύσεις από την Κομισιόν, γεγονός που εξόργισε τον κ. Σόιμπλε ο οποίος μιλώντας στο Βερολίνο έκανε λόγο για διαφορετικές αρμοδιότητες των επιτροπών, οι οποίες «μπλοκάρουν» το έργο της ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των 6 δισ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους, ο γερμανός υπουργός υποστήριξε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα οι εν λόγω πόροι για την επαγγελματική εξειδίκευση των νέων, για παράδειγμα στην Ισπανία. Και στο πεδίο αυτό θα πρέπει, όπως είπε, να δράσουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. «Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε την Ευρώπη, λέγοντας σε μια ολόκληρη γενιά ότι θα πρέπει να περιμένει δέκα χρόνια. Θα πρέπει να βιαστούμε», κατέληξε ο κ. Σόιμπλε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα