Επιτροπή Δεοντολογίας και ΕΕΑ, αναρμόδιες για την καρπαζιά του Μπέου στον Αλέξη

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης – ύψους 1μ.78 – Κούγιας, έκανε μήνυση εναντίον του Αχιλλέα Μπέου για εξύβριση, ξυλοδαρμό και μερικά άλλα. Ότι ο Αχιλλεύς του την έπεσε στην Σκιάθο και του ξηγήθηκαν μπράβοι. Έτσι ισχυρίζεται.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης με το γνωστό «κανονικό» ύψος για τον μέσο Έλληνα, 1μ.78, πήγαινε γυρεύοντας στην Σκιάθο. Πάρκαρε το κότερο εκεί που σταματάει το καραβάκι που μεταφέρει υλικά για το μαγαζί του Μπέου σε κάποια παραλία και δεν άργησε να γίνει η μοιραία συνάντηση.

Ο Κούγιας ισχυρίζεται ότι τον πλάκωσαν οι μπράβοι του Μπέου. Ο Μπέος είπε ότι δεν χρειάζεται μπράβους για να ρίξει ένα μπατσάκι – καρπαζιά στον Αλέξη. Μερικοί που έτυχε να είναι εκεί, μίλησαν ένα μία καρπαζιά του Αχιλλέα. Ούτε μπράβοι, ούτε φουσκωτοί.

Αλλού είναι το ζήτημα. Ο Αλέξης θα καταγγείλει την καρπαζιά του Μπέου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Θα μπορούσε να προσφύγει και στον ΟΗΕ, στην Κομισιόν, στην UNESCO. Τι δουλειά έχει η ΕΑΑ και η Δεοντολογίας με την καρπαζιά του Μπέου; Απολύτως καμία. Ασχολείται η Δεοντολογία με προσωπικές διαφορές; Η καρπαζιά δεν έπεσε (αν έπεσε) στο γήπεδο. Στο λιμάνι της Σκιάθου έπεσε.

Ούτε, βέβαια, μπορεί ν’ ασχοληθεί η ΕΑΑ. Θα γελάνε με τις νομικές τέχνες του Αλέξη, αν γίνει καμία καταγγελία. Κι αυτοί και οι της Δεοντολογίας.

Έτσι είναι. Δεν είναι όργανα που ασχολούνται με εκτός των γηπέδων καρπαζιές. Ως άνθρωποι, βέβαια, μπορεί να συμπονέσουν τον Αλέξη, που έτσι και μετρούσε πόσες καρπαζιές άρπαξε επειδή χωνότανε χωρίς λόγο για να πουλήσει «Κουγιαλίκι», θα είχε συντρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ του αείμνηστου Αλέκου Τζανετάκου.

Bέβαια όσο και αν προκλήθηκε ο Μπέος, έπρεπε ν’ αποφύγει την καρπαζιά. Το 2021 τέτοια ζητήματα επιλύονται αλλιώς. Γι’ αυτό υπάρχουν τα δικαστήρια και όχι μόνο…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα