ΕΠΟ: Δάνειο από UEFA για εκλογικές προκαταβολές; Ξεχάστε το…

Τα ζύγισε τα πράγματα ο Βαγγέλης Γραμμένος και τελικά αποφάσισε να μην προχωρήσει στη λήψη δανείου, για λογαριασμό της ΕΠΟ, από την UEFA, αφού τα λεφτά θα πήγαιναν ως ρεγάλο για τις εκλογές του 2020…

Έτοιμο είχε το πλάνο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Το αντιλήφθηκαν όλοι στις 10 Οκτωβρίου όταν ζήτησε εν λευκώ εξουσιοδότηση για να διαχειριστεί το θέμα.

Με το σκριν των Πετρ Φούσεκ και Χέρμπερτ Χούμπελ που ανέφεραν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ότι και η UEFA, όπως και η FIFA, δεν θα είχαν πρόβλημα να δανείσουν την ΕΠΟ, αρκεί να ληφθούν μία σειρά μέτρων.

Στην προοπτική των μειώσεων, αλλά και στην εν λευκώ διαχείριση από τον Γραμμένο είχε αντιδράσει ο Νίκος Βακάλης. Ο αναπληρωτής πρόεδρος, βέβαια, εξέφρασε ενστάσεις για όλα εκτός από την ταμπακιέρα. Αν κι εκείνη ήταν που τον ενδιέφερε.

Η άφιξη του χειμώνα έχει περιορίσει τις βόλτες στο πάρκο Γουδή. Και κυρίως τις συζητήσεις μέσα στη φύση. Εντός των γραφείων δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά πράγματα και στο υπαίθριο καπνιστήριο οι συνεννοήσεις γίνονται με τα μάτια για να μην ακούει ο διπλανός.

Ή καλύτερα η διπλανή, μιας και είναι περισσότερες οι γυναίκες που βγαίνουν συχνότερα για να πάρουν μία τζούρα και να επιστρέψουν νηφάλιες στην εργασία τους.

Ακόμα κι έτσι, όμως, κάποια πράγματα ακούγονται. Ή γίνονται αντιληπτά από τα συμφραζόμενα. Κάπως έτσι κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι το μπλοκ του Νότου φρέναρε τον Γραμμένο, επειδή θεωρούσε ότι μέσω του δανείου θα σχεδιαζόταν η προεκλογική εκστρατεία για τις αρχαιρεσίες του επόμενου καλοκαιριού.

Τι συζητούν όσοι υιοθετούν τις απόψεις της ΑΕΚ; Ότι ο Γραμμένος ως εκφραστής των θέσεων που έχει ο ΠΑΟΚ, τα χρήματα από το δάνειο θα τα διέθετε κυρίως προς τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Με προσωπικές επιλογές και, βέβαια, με στόχο το κλείδωμα της υποστήριξής τους όταν φτάσει η ώρα της κάλπης. Είτε προσωπικής εάν θελήσει ο νυν πρόεδρος να παραμείνει στην ηγεσία της ΕΠΟ, είτε σύμπλευσης με τον διάδοχό του που θα πάρει το χρίσμα στις διάφορες μαζώξεις που πραγματοποιούνται στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Φυσικά και στο μπλοκ του Νότου αναγνωρίζουν τις ανάγκες των ΕΠΣ. Και εκφράζουν τη βούληση να βρεθεί τρόπος ενίσχυσής τους. Αλλά δεν ήθελαν να αφήσουν τον Γραμμένο να παίξει μπάλα μόνος του.

Να πάρει τη λευκή εξουσιοδότηση και να διαμορφώσει το εκλογικό τοπίο, σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Γι’ αυτό προσπάθησαν να τον καπελώσουν μέσα από τη συγκρότηση μιας επιτροπής.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αντιλήφθηκε ότι δεν μπορούσε να δράσει μόνος του. Ότι δεν είχε πλέον την εν λευκώ διαχείριση όλων των θεμάτων. Οπότε άλλαξε ρότα και απέρριψε την προοπτική του δανείου.

Με την επιχειρηματολογία ότι η Ομοσπονδία μπορεί να βγάλει αρκετά χρήματα από το Κύπελλο. Τόσο από την προοπτική ενός τελικού ανάμεσα στους ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου με ένα γεμάτο γήπεδο, όσο και από την εμπορική εκμετάλλευση που φέτος θα γίνει από την ΕΠΟ.

Τα δεδομένα στις Ενώσεις, πάντως, μπορούν να αλλάξουν. Απομένουν περίπου 12 μήνες πριν από τις εκλογές και αν δεν προκύψει κάποια παρέμβαση από την UEFA και τη FIFA με τον διορισμό Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, στο παιχνίδι θα μπει και ο Ολυμπιακός.

Τον τελευταίο χρόνο οι Πειραιώτες σφύριζαν αδιάφορα και αυτή η στάση τους είχε οδηγήσει κάποιους προέδρους να ανοίξουν κανάλι επικοινωνίας με το μπλοκ του Νότου. Με διάφορες συναθροίσεις και διερευνητικές επαφές.

Όλοι οι παράγοντες, άλλωστε, αισθάνονται την ανάγκη να βρίσκουν καταφύγιο κάτω από μία ομπρέλα. Και από τη στιγμή που στο λιμάνι δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα, οι άνθρωποι αναζήτησαν άλλη λύση.

Αν, όμως, επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες της πιάτσας πως κάτι κινείται και στον Ολυμπιακό, τα δεδομένα μπορούν να μπλέξουν. Αν όχι να ανατραπούν πλήρως, παρ’ ότι ο αριθμός των Ενώσεων που πρόσκειται σε κάθε έναν από τους τρεις πόλους εξουσίας θεωρείται «μπετόν».

 

 

Διαβάστε επίσης