ΕΠΟ για τελικό: «Εμείς θέλουμε επιστροφή του κόσμου αλλά…»

Η ΕΠΟ θα συνεδριάσει την Παρασκευή για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, της 22ας Μαϊου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και το ενδεχόμενο να διεξαχθεί με φιλάθλους.

Ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, με δηλώσεις του, έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να διεξαχθεί με 25.000 φιλάθλους όπως έχει προτείνει το μέλος της Επιτροπής Διοργανώσεων, σημειώνοντας ότι το πολύ να διεξαχθεί με 1.000 φιλάθλους πιλοτικά.

Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα 10/5 πετάει το γάντι στους λοιμωξιολόγους τονίζοντας ότι  “ο επικείμενος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή του τέλους της απογοητευτικής εικόνας των άδειων κερκίδων”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ, αναφέρει ότι:

«Από την Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ, στην οποία ανήκει η αγωνιστική και οργανωτική ευθύνη του Κυπέλλου Ελλάδας, ανακοινώνονται τα εξής.

H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναμένει την επιστροφή του λαοφιλέστερου αθλήματος στην κανονικότητα και οι υπηρεσίες και επιτροπές της, συμπεριλαμβανομένης της επιτροπής διοργανώσεων, δουλεύουν με ανυπομονησία προς αυτή την κατεύθυνση.

Η διεξαγωγή αγώνων παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες είναι μια επιδίωξη σύσσωμης της ποδοσφαιρικής οικογένειας και ο επικείμενος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή του τέλους της απογοητευτικής εικόνας των άδειων κερκίδων.

Ωστόσο, οι συνθήκες υπό τις οποίες θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας ως προς την προσέλευση ή όχι φιλάθλων στο ΟΑΚΑ, αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικά των αρμόδιων υγειονομικών φορέων, οι οποίοι εκ του νόμου έχουν το δικαίωμα της απόφασης πάνω στο πάγιο αίτημα του ποδοσφαίρου για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα