ΕΠO και δικαστές : Αυτή είναι η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει…

Ο εφέτης Ηλίας Γιαρένης, πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων, έχει τις δυο κόρες του στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Η εφέτης Μαργαρίτα Στενιώτη εξελέγη στην ίδια επιτροπή, αλλά παραιτήθηκε μετά από δημοσιεύματα ότι ο σύζυγός της έχει σχέση με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Στο προηγούμενο φύλλο η «Α» και η iapopsi.gr είχαν γράψει το εξής: ότι το Σαββιδοτεχνείο – Αλαφουζοτεχνείο διαμαρτύρεται ότι κάνουν bullying στους δικαστές της Εφέσεων και πρέπει να παρέμβει ο Άρειος Πάγος. Αυτό έγραφαν Σαββιδοτέχνες – Αλαφουζοτέχνες.

Να παρέμβει ο Άρειος Πάγος, γιατί παραιτήθηκε η Στενιώτη, που εξελέγη με «σαραντάρα» ψήφους, που ήταν κατευθυνόμενες, λέμε εμείς. Ότι της έγινε bullying και γι’ αυτό παραιτήθηκε, λένε οι Σαββιδοτέχνες – Αλαρφουζοτέχνες. Και μόλις έγινε γνωστό ότι ο Γιαρένης έχει τις κόρες του στον Ολυμπιακό, ζητούν να παρέμβει και πάλι ο Άρειος Πάγος. Προφανώς, για το bullying που κάνουν οι ίδιοι στον Γιαρένη. Καταλαβαίνετε τη διαφορά. Στη μία περίπτωση το θεωρούν bullying που το Μαρινακέικο έγραψε για τη Στενιώτη.

Στην άλλη περίπτωση, να παρέμβει ο Άρειος Πάγος, όχι για το δικό τους bullying στον Γιαρένη, αλλά γιατί έχει τις κόρες του στον Ολυμπιακό. Κατά τα άλλα, όλοι έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Κανένας δεν έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δδικαιοσύνη. Αν είχανε, δεν θα έπεφτε «σύρμα» ποιους δικαστές να ψηφίσουν στις πρόσφατες εκλογές της Θεσσαλονίκης.

Όλοι κρατούσανε στα χέρια τους κι από ένα ραβασάκι, μήπως και ξεχάσουν τα ονόματα. Γι’ αυτό και μερικοί πήραν σαραντάρια ψήφους όπως η Στενιώτη, κι άλλοι, σαν τον Γιαρένη, δεν έφτασαν ούτε τις δέκα. Επειδή όλοι τους έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Αλλά το θέμα είναι αλλού. Κι οι δικαστές δίνουν δικαιώματα κι αυτοί. Γιατί δέχτηκαν να ψηφιστούν από τους βλαχοπροέδρους και τους άλλους;

Κι όταν είδαν τα αποτελέσματα της στοχευμένης ψήφου, προφανώς και κατάλαβαν τι «παίχτηκε» και ποιος στήριξε ποιον. Γιατί το δέχτηκαν; Το μόνο που κατάφεραν οι δικαστές είναι να θεωρηθούν αφερέγγυοι κι ας μην είναι. Διότι έπρεπε να ξέρουν με τι είχαν να κάνουν. Παράδειγμα: Η Στενιώτη δεν ήξερε ότι κυκλοφορούν φωτογραφίες της με τον σύζυγό της και τον Ντανιέλ Μπατίστα στο διαδίκτυο και ότι οι «απέναντι» θα τις έβγαζαν στη φόρα; Γιατί δέχτηκε να κατέβη; Ο Γιαρένης δεν ήξερε ότι επίσης κυκλοφορούν φωτογραφίες με τις κόρες του στον Ολυμπιακό; Προφανώς.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Και τι σημασία, δηλαδή, έχει αν η Στενιώτη έχει τα παιδιά ή τον σύζυγό της στην ΑΕΚ κι ο Γιαρένης στον Ολυμπιακό; Σε σοβαρές χώρες, καμία απολύτως. Στην Ελλάδα, όμως, έχει και παραέχει. Είναι και το άλλο, όμως. Αν ένας δικαστής είναι επίορκος και δεν έχει τα παιδιά του στον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, δεν παίζει κανέναν ρόλο, ε; Μ’ αυτόν, όλα καλά κι όλα ωραία. Να το θέσουμε κι αλλιώς.

Πες ότι ο Γιαρένης παίρνει τα παιδιά του από τον Ολυμπιακό και τα πάει στον Παναθηναϊκό. Θα παραμένει ύποπτος; Ή ο σύζυγος της Στενιώτη πιάσει δουλειά στον Εθνικό. Θα εξακολουθεί να είναι ύποπτη; Δεν βρίσκεις άκρη. Να το πάμε κι αλλού. Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μία απειλητική επιστολή προς την προηγούμενη Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Ότι θα τους σκοτώσουνε αν δεν παραιτηθούν, και άλλα τέτοια ωραία. Και γίνεται σφαγή, πότε στάλθηκε η επιστολή κι εν όψει πια εκδίκασης. Αφορούσε τον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό η εκδίκαση; Ο καθένας γράφει ό,τι θέλει. Βάζει όποια ημερομηνία θέλει και το πλασάρει στους αναγνώστες-«πελατάκια» που είναι πρόθυμα να τα χάψουν. Αλλού είναι το θέμα για μένα.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, γιατί δεν δημοσιοποιεί ο ίδιος την επιστολή που μιλούσε για θάνατο των ίδιων των δικαστών ή συγγενικών τους προσώπων; Διαβίβασε την επιστολή στα αρμόδια όργανα; Όταν παραιτήθηκαν όλοι οι προηγούμενοι εφέτες, έπρεπε να γίνουν τα πάντα όλα γνωστά, το πώς και το γιατί. Κι αν δεν έδωσε ο Γραμμένος στα αρμόδια όργανα την απειλητική επιστολή, έπρεπε να τη δώσει ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος Φιλόπουλος.

Ο ιατρός Υπουργός Δικαιοσύνης ασχολείται με τον κορωνοϊό

Για την απειλητική επιστολή προς την πρώην Επιτροπή Εφέσεων καθώς και για τις παραιτήσεις των Στενιώτη, Σιάννου από τη νέα Επιτροπή, όπως και ότι ο νέος πρόεδρος Γιαρένης έχει τις κόρες του αθλήτριες στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, εκτός από τον Άρειο Πάγο και την Ένωση Δικαστών κι Εισαγγελέων, υπάρχει κι ένας Υπουργός στην κυβέρνηση. Τι λέει ο ιατρός Τσιάρας για όλα αυτά; Όλα καλά που καταξεφτιλίζονται οι δικαστές; Εντάξει ο Υπουργός μπορεί να είναι κουρασμένος, γιατί έψαχνε την υπόθεση με την Τουλουπάκη, αλλά δεν τον απασχολεί που διασύρεται η δικαιοσύνη; Η, μπορεί ο ιατρός Υπουργός Δικαιοσύνης να έχει άλλες, πιο σοβαρές ασχολίες αυτή την εποχή, όπως με τον κορωνοϊό. Αυτό είναι το μείζον θέμα των ημερών. Ότι η Ελλάδα έχει δραματική αύξηση κρουσμάτων και πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. Πάλι καλά που κάποιος τον ξύπνησε και θέλει να περάσει νόμο ώστε οι δικαστές να μην εκλέγονται, αλλά να τους δείχνει κατ’ ευθείαν το Πρωτοδικείο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα