ΕΠΟ: Λεφτά υπάρχουν! (Για πάρτη μας…)

21 νέες προσλήψεις με παχυλούς μισθούς, ο Βρύζας δεν πατάει και πληρώνονται Περέιρα, Χούμπελ, Βέλα, Ντερβισάι, Γεωργίου, Φούσεκ. Ούτε 1 ευρώ στις Ενώσεις!

Σε… Αλέξη (Τσίπρα) του ποδοσφαίρου έχει μετατραπεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος. Η εγκαθίδρυση της νέας τάξης πραγμάτων έγινε με τη λογική ότι ο κυρίαρχος των εκλογών αποφασίζει και διατάσσει. Όλοι οι άλλοι οφείλουν να υπακούν και ας πάει το καράβι στα βράχια.

Η μετάλλαξη ενός ανθρώπου στον οποίο πολλοί πίστεψαν ότι μπορεί να φέρει την ελπίδα της αλλαγής στο ποδόσφαιρο, προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, τρομάζει. Αυτοί που έχουν ζήσει τον Βαγγέλη Γραμμένο όταν εκπροσωπούσε την ΕΠΣ Μακεδονίας, δεν πιστεύουν ότι αυτός που ηγείται της διοίκησης της ΕΠΟ είναι ο ίδιος άνθρωπος.

Στο ποδόσφαιρο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν υπήρχε τέτοια παντοκρατορία Μακεδόνων. Ο Βαγγέλης Γραμμένος στην ΕΠΟ και ο Βασίλης Γκαγκάτσης στη Super League κινούν τα νήματα και δίνουν τις κατευθύνσεις για την πορεία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο δεν εμπλέκεται στην πολιτική, αλλά φωνές για την ελληνικότητα της Μακεδονίας υπήρξαν, σε κάποιες περιπτώσεις πολύ έντονες.

Αρκετές Ενώσεις της βορείου Ελλάδας διέκοψαν τα πρωταθλήματά τους, προκειμένου να παραστούν στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας. Η ΕΠΣ Μακεδονίας περιορίστηκε σε πεντάλεπτη διακοπή, αλλά έδειξε κάποια αντίδραση. Στην ΕΠΟ και τη Super League των Μακεδόνων επικράτησε άκρα του τάφου σιωπή.

Και αν για το θέμα αυτό θα μπορούσε να προταχθεί η δικαιολογία πως άπτεται πολιτικής τοποθέτησης, σε αυτό που θα περίμενε κανείς ότι θα υπάρξει γενικός ξεσηκωμός, παρατηρήθηκε… σιγή ασυρμάτου.

Το μεγάλο χτύπημα που δέχτηκε το ποδόσφαιρο, αφορά τη μη επιστροφή του στην κανονικότητα. Και δεν είπε κανείς ότι η ΕΠΟ θα βαράει τα νταούλια και η Πολιτεία θα χορεύει, αλλά τουλάχιστον η ζεύξη να γινόταν μέσω γέφυρας και όχι ταύτισης.

Δυστυχώς η Πολιτεία βάζει ταφόπλακα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και η ΕΠΟ σφυρίζει αδιάφορα. Την ώρα που δίνονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μέσω της ΕΡΤ, η Πολιτεία γυρίζει την πλάτη στα ερασιτεχνικά σωματεία και η ΕΠΟ σφιχταγκαλιάζει τους υπέρογκους μισθούς των στελεχών της και δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν μιλάει.

Η Γ.Γ. Αθλητισμού ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη τις επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών για το 2019. Αν και υπάρχει μεσοσταθμική αύξηση ύψους 10%, κάτι που είχε προαναγγείλει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, η ΕΠΟ βρίσκεται ξανά εκτός.

Η Πολιτεία, κατά τρόπο προκλητικό και ανεξήγητο, στοχοποιεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αφήνοντας ένα κενό που ίσως επιχειρήσουν να το καλύψουν επαγγελματίες παράγοντες με χρηματοδοτήσεις οι οποίες προκαλούν ερωτηματικά αν και κατά πόσον προσφέρουν ανταπόδοση.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος και οι συνεργάτες του στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, δυστυχώς, αν και σε μεγάλο βαθμό προέρχονται από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και γνωρίζουν ότι είναι ημιθανές, δεν έκαναν τίποτα για ν’ αλλάξουν την κατάσταση.

Όλες οι αθλητικές Ομοσπονδίες παίρνουν το 2019 περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι το 2018. Μόνο μία παραμένει σταθερή. Η ΕΠΟ, καθώς παραμένει στο σημείο… μηδέν.

Μοιραία οι ερασιτέχνες παράγοντες ματώνουν για να κρατήσουν ζωντανά τα κύτταρα του αθλητισμού, ειδικά στην Περιφέρεια. Λύσεις δεν υπάρχουν, ειδικά σε μια περίοδο που ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα βρίσκεται υπό διωγμό. Τα σωματεία σε ρόλο ζητιάνων πιέζουν με κάθε τρόπο –προκειμένου να συνεχίσουν ν’ αναπνέουν– την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Περιφέρειες, Δήμοι, Κοινότητες), για οικονομική ενίσχυση.

Κυρίως όμως στρέφονται σε άλλες λύσεις χρηματοδότησης κυρίως στους γονείς των παιδιών που έχουν στις ακαδημίες τους. Αυτοί είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν για ν’ αθλούνται τα παιδιά τους. Από το υστέρημά τους χρηματοδοτούν τα ποδοσφαιρικά σωματεία και οι μικροεπιχειρήσεις σε κάθε τοπική κοινωνία…

Από το «Go back, κύριε Βασιλειάδη» και την περίοδο του ψυχρού πολέμου, η ΕΠΟ υποδέχτηκε τη μηδενική της επιχορήγηση, δίχως ο άνθρωπος που την εκπροσωπεί, ο πρόεδρος Βαγγέλης Γραμμένος, ν’ αρθρώσει λέξη. Όταν σε όλες τις άλλες Ομοσπονδίες πανηγυρίζουν, με δεδομένο ότι το 2019 αποτελεί προ-ολυμπιακή χρονιά, κι εκταμιεύεται άμεσα το 40% του ποσού, ενώ μετά την έγκριση των προϋπολογισμών θα εκταμιευθεί η δεύτερη δόση, η οποία αντιστοιχεί στο 50%, η ΕΠΟ βλέπει να της γυρνάνε την πλάτη.

Από 200.000 ευρώ περισσότερα σε σχέση με το 2018 θα πάρουν ο ΣΕΓΑΣ (κλασικός αθλητισμός) και η ΕΟΚ (μπάσκετ), ενώ σημαντική αύξηση υπάρχει στην ΕΟΠΕ (βόλεϊ) ύψους 120.000 ευρώ και την ΕΓΟ (γυμναστική) ύψους 100.000 ευρώ. Όλα αυτά μαζί βέβαια δεν κάνουν την αποζημίωση που υποχρεώθηκε να δώσει η ΕΠΟ στον Μίκαελ Σκίμπε προκειμένου ν’ απομακρυνθεί μια ώρα αρχύτερα από την εθνική μας ομάδα. Όμως πρόκειται αποκλειστικά για τη διαφορά των αυξήσεων.

Η Πολιτεία δίνει στον ΣΕΓΑΣ για το 2019 ποσό 3.200.000 ευρώ, ενώ ακολουθούν η Κολυμβητική Ομοσπονδία με 2.338.000 ευρώ, και στην τρίτη θέση η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με 2.200.000 ευρώ. Το βόλεϊ παίρνει 1.450.000 ευρώ, η γυμναστική 1.170.000 ευρώ, η κωπηλασία 920.000 ευρώ, το χάντμπολ 850.000 ευρώ, η ιστιοπλοΐα 790.000 ευρώ και το ποδόσφαιρο ΜΗΔΕΝ.

Άλλες εποχές, αν υπήρχε αυτού του είδους ο διωγμός, θα υπήρχαν έκτακτες γενικές συνελεύσεις για αναστολή πρωταθλημάτων. Ο «δικός μας» Βαγγέλης όμως δεν κάνει τέτοια. Για ποιους εξάλλου να διαμαρτυρηθεί; Αφού έβαλε τα πράγματα σε τάξη, και χρόνο με τον χρόνο φιλοδοξεί να εδραιωθεί. 

Οι καταγγελίες Τζώρτζογλου για τον εναγκαλισμό με Βασιλειάδη

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, υπάρχουν υγιείς φωνές που καταγγέλλουν κι ενοχλούν. Πιστές επί δεκαετίες στη στήριξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Τον περασμένο Αύγουστο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, είχε στείλει επιστολή σε όλες τις Ενώσεις και στην ΕΠΟ, εκφράζοντας τη διαφωνία του στη συμφωνία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, με επτά ΠΑΕ της Super League για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των εντός έδρας αγώνων τους από την ΕΡΤ.

Σε αυτήν, με αφορμή την εκατόμβη νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο Ν. Τζώρτζογλου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Τα δάκρυα της θλίψης και του πόνου για τον χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας δεν έχουν ακόμα στεγνώσει.

»Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, τρανταχτή παραφωνία αποτελεί η ωμή παρέμβαση στο ελληνικό ποδόσφαιρο του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.

»Με τις πλάτες της κυβέρνησης χαρίζει ψηφοθηρικά ένα πακτωλό χρημάτων σε ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες, χρήματα που είναι “κλεμμένα” από ανθρώπους που τρώνε από τα σκουπίδια, χρήματα που στερούνται άνθρωποι που είδαν από τη μια στιγμή στην άλλη τις περιουσίες τους να χάνονται…

»Η Ελλάδα και ο λαός της συνεχίζουν να καίγονται και οι “εμπρηστές” έχουν ονοματεπώνυμο…

»Είμαστε μια ποδοσφαιρική Ένωση με 85 σωματεία που έχουν να πάρουν ένα ευρώ από την πολιτεία 10 χρόνια…

»Ρωτούμε λοιπόν:

  1. Τα άφθονα χρήματα που μοιράζει ο υφυπουργός και η κυβέρνηση μέσω ΕΡΤ στις επαγγελματικές ανώνυμες εταιρείες, είναι ή όχι χρήματα που μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ πληρώνει ο δοκιμαζόμενος σήμερα Έλληνας πολίτης;
  2. Γνωρίζει ή όχι ο υφυπουργός Αθλητισμού ότι αυτό που επιχορηγεί το χαρακτηρίζουν στοιχεία που και ο ίδιος κατά καιρούς έχει επισημάνει όπως – βία – καχυποψία – στημένα – ελάχιστα εισιτήρια – άδειες κερκίδες – πολεμική ατμόσφαιρα – κόντρες χωρίς όρια μεταξύ των ιδιοκτητών που επιχορηγεί και παντελή έλλειψη χορηγών, επειδή ακριβώς το προϊόν αποτελεί απέχθεια στον Έλληνα φίλαθλο;
  3. Επιτέλους μέχρι πότε η ΕΠΟ θα επιτρέπει να αλωνίζουν, να καταπατούν το αυτοδιοίκητο και να παίρνουν αποφάσεις για το ποδόσφαιρο οι εκάστοτε υπουργοί; Ας σταματήσει επιτέλους αυτός ο εναγκαλισμός ομοσπονδίας και κυβέρνησης και ας αναλάβουν δράση αυτοί που έχουν την υποχρέωση αλλά και το δικαίωμα να το κάνουν…»

Ο Νίκος Τζώρτζογλου στην τελευταία γενική συνέλευση της ΕΠΟ, κατήγγειλε ότι… «Υπάρχει κομματικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομοσπονδία». Μίλησε μάλιστα για μισθούς πολλών χιλιάδων ευρώ σε μηνιαία βάση. Απάντηση δεν πήρε. Τι να πει ο Αλέξης, συγγνώμη Βαγγέλης; Εξάλλου πατάει σε αυτό. Ότι η ΕΠΟ δεν επιχορηγείται από την Πολιτεία και ως εκ τούτου δίνει όσα θέλει, όπου θέλει. Αυτό είναι και το… μυστικό της θυσίας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Από το 2015 και μετά η ΕΠΟ δεν εξαιρείται του αθλητικού νόμου, αλλά από τη στιγμή που δεν επιχορηγείται εξαιρείται του ελέγχου που ο νόμος προβλέπει για τις επιχορηγούμενες αθλητικές ομοσπονδίες.

Τα τελευταία χρόνια δύο φορές ανακοινώθηκαν επιχορηγήσεις από τη ΓΓΑ προς τα ερασιτεχνικά σωματεία χωρίς ουδέποτε να εκταμιευθούν.

Το 2014 επί υπουργίας Ι. Ανδριανού και προεδρίας Γ. Σαρρή στην ΕΠΟ (λίγο πριν τον εξοβελισμό του) είχε εγκριθεί από τη ΓΓΑ επιχορήγηση ύψους 1,4 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων ποδοσφαίρου.

Η επιχορήγηση δεν εκταμιεύτηκε ποτέ διότι, όπως γνωστοποίησε ο Ι. Ανδριανός, «η ΕΠΟ συνεχίζει να οφείλει ρυθμισμένα χρέη ύψους 418.423,11 ευρώ πλέον των προσαυξήσεων αυτών και παραμένει φορολογικά μη ενήμερη, γεγονός που καθιστά αδύνατη την εκταμίευση του ποσού της επιχορήγησης αφού αυτή δεν μπορεί να διατεθεί εις ολόκληρο για τον σκοπό για τον οποίο αυτή έχει εγκριθεί».

Το 2016 επί υπουργίας Στ. Κοντονή είχε εγκριθεί το ποσό των 100.000 ευρώ για να μοιραστεί απευθείας στα ενεργά ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου της χώρας, σε κάθε ένα από τα οποία, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα, αντιστοιχούσαν 20-22 ευρώ!

Τελικά, ούτε αυτό το ποσό εκταμιεύτηκε για λόγους νομικούς – γραφειοκρατικούς.

Τα… χημικά του Βαγγέλη

Με τις πλάτες των ξένων –όπως ο Αλέξης Τσίπρας για να περάσει τη συνθήκη των Πρεσπών–, ο Βαγγέλης Γραμμένος επιβάλλει ένα καθεστώς όπου οι φωνές αντίδρασης επιβάλλεται να εξαφανιστούν.

Όπως το κυβερνητικό σχέδιο ήθελε την διάλυση των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (στη ΔΕΘ), με κατασταλτικά μέτρα, με ρίψη αμέτρητων χημικών στους διαδηλωτές (αφορμή θα βρισκόταν), έτσι και το αντίστοιχο σχέδιο της ΕΠΟ θέλει να εξαφανίσει τις αντιδράσεις για τα διαιτητικά όργια.

Η εικόνα της ελληνικής διαιτησίας χειροτερεύει αγωνιστική με την αγωνιστική. Τα τελευταία δείγματα γραφής ήταν αποκαρδιωτικά, σε σημείο που να διερωτάται κανείς τι θα γίνει στα κρισιμότερα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, τότε που θα παίζονται τίτλοι, κατηγορίες, συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

Μετά την αποχή των διαιτητών της Super League που ήλθε ως αντίδραση για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Θανάση Τζήλου στη Λάρισα, αυτό που προτάχθηκε ήταν η… καταστολή. Δέσμη μέτρων που στοχεύουν στην αποσιώπηση των όσων συμβαίνουν. Όπως έτσι… ξαφνικά άρχισαν ν’ ασκούνται διώξεις σε βάρος των αγροτών, αλλά και να πέφτει το ξύλο για ψύλλου πήδημα όταν υπάρχουν αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έτσι ξαφνικά αναδείχθηκαν μέτρα που επιβάλλουν άκρα του τάφου σιωπή.

Συγκεκριμένα:

«1. Έγγραφη δέσμευση των ΠΑΕ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος κατά το αγγλικό πρότυπο ότι θα σταματήσουν οι δυσμενείς κρίσεις κατά των διαιτητών.

  1. Τροποποίηση του Αθλητικού νόμου με πρόβλεψη ποινικών κυρώσεων σε βάρος των ΠΑΕ για δηλώσεις εκπροσώπων τους κατά των διαιτητών.
  2. Αναβάθμιση της αστυνομικής προστασίας σε θέματα διαιτησίας ποδοσφαίρου.
  3. Σύσταση ανοιχτής γραμμής προέδρου ΕΠΟ, υφυπουργού Αθλητισμού και αρχηγού Αστυνομίας για ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα ποδοσφαίρου και προστασίας διαιτητών.
  4. Έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της Super League με την παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, ο οποίος θα ζητήσει από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ να σταματήσουν οι δηλώσεις εναντίον των διαιτητών.
  5. Ενθάρρυνση των διαιτητών να γράφουν οτιδήποτε υποπίπτει στην αντίληψή τους στο φύλλο αγώνα».

Βέβαια, όπως υπάρχει αναντιστοιχία με τα «θέλω» της κοινωνίας, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση στο ποδοσφαιρικό μέτωπο η επιβολή δεν μπορεί να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις, πόσω δε μάλλον όταν δίνονται συνεχώς αφορμές, όταν δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα, όταν ο κόσμος βράζει με αυτά που γίνονται και βλέπει. Η διαφορά είναι ότι πλέον οι πάντες δεν κοιτάζουν μόνο το τυράκι, αλλά έχουν εντοπίσει και τη φάκα. Τουλάχιστον ο Βαγγέλης ακολουθεί τα βήματα του Τσίπρα και απέχει από το να γίνει Μαδούρο

Πήρε άλλους 21 το 2018 με μ.ο. 3.449 ευρώ τον μήνα

Το 2018 μας επεφύλασσε ένα ακόμη μεγάλο πάρτι στην ΕΠΟ του Γραμμένου με 21 νέες προσλήψεις, οι οποίες επιβαρύνουν την Ομοσπονδία με 869.316 ευρώ τον χρόνο.

Ό,τι μπορούσε έκανε ο Βαγγέλης Γραμμένος. Το κόστος; Μόλις 72.443 ευρώ τον μήνα. Ποιος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος «νέος» στην ΕΠΟ, για το 2018; Ο βοηθός του Βίτορ Μέλο Περέιρα στην ΚΕΔ. Μόλις 14.103 ευρώ παίρνει τον μήνα ο Ισπανός. Πρέπει να τον πιάσαμε κορόιδο αν σκεφτεί κανείς ότι ο Πορτογάλος που είναι το Νο 1 παίρνει σχεδόν 22.000 ευρώ τον μήνα.

Τον ακολούθησε ο δημοσιογράφος της κρατικής ΕΡΤ Θανάσης Μπλούνας με 5.700 ευρώ τον μήνα. Έδωσε μάχες για την εξυγίανση. Η επίσημη δικαιολογία της πρόσληψής του: «γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου» με την πρόσθετη ευθύνη της… «απομαγνητοφώνησης των πρακτικών». Φυσικά, μικτά τα χρήματα.

Μια συνεργάτιδα του Βαγγέλη Γραμμένου μέσα στο 2018 έγινε και υπάλληλος της Ομοσπονδίας. Την καλά καταρτισμένη δικηγόρο Κωνσταντίνα Σίσκου, που δέχθηκε αυτόν τον ρόλο μόλις με 5.400 ευρώ τον μήνα.  Ο Γραμμένος και η ξανθιά νομικός από τη Θεσσαλονίκη έχουν χτίσει εδώ και χρόνια τις επαφές τους. Η Κωνσταντίνα έχει εκπροσωπήσει τον Ευάγγελο σε διάφορες νομικές υποθέσεις. Άρα, έχουμε το πρώτο δεδομένο: την απόλυτη εκτίμηση στην επιστημονική κατάρτισή της.

Ο άλλοτε προπονητής στους μικρούς του ΠΑΟΚ  Θόδωρος Ελευθεριάδης ανέλαβε την κ-15 με μόλις 5.065 ευρώ τον μήνα. Ο γυμναστής Νίκος Καρύδας, αδερφός του μεγάλου μάνατζερ του Βορρά, του Δημήτρη, παίρνει μόλις 2.496 ευρώ τον μήνα. Ο Νίκος Κεχαγιάς ανέλαβε την Εθνική Παίδων με 3.208 ευρώ μισθό και ο Μπάμπης Ζελενίτσας μετακόμισε από την ΑΕΚ στην Ομοσπονδία για 3.880 ευρώ τον μήνα.

Ο μέσος όρος των αποδοχών των 21 είναι μόλις 3.449 ευρώ. Αν ανοίξουμε και τις προσλήψεις των προηγούμενων ετών, θέλουμε… μια εφημερίδα.

Η προβληματική Δικαιοσύνη

Νομικός γαρ ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος γνωρίζει άριστα τα της νομικής επιστήμης και τη σημασία απονομής δικαίου. Ο εναγκαλισμός με τα δικαιοδοτικά όργανα, είναι εύλογο να ενισχύει την καχυποψία που υπάρχει, καθώς θα πρέπει να πειστούν οι φίλαθλοι, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, οι παράγοντες ότι δεν υπάρχει παρασκήνιο στην έκδοση αποφάσεων.

Τα μέλη των δικαιοδοτικών οργάνων ψηφίζονται από τους… εργοδότες τους. Τα μέλη της ΕΠΟ σε γενική συνέλευση ψηφίζουν ποιοι θα στελεχώσουν τις επιτροπές που απονέμουν δίκαιο, τους δικαστές που αποφαίνονται ποιους θα καλέσουν σε απολογία, ποιους θα τιμωρήσουν και με τι ποινή;

Από ’κεί και πέρα, ο χρόνος έκδοσης αποφάσεων διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο ώστε να μη θεωρήσει κάποιος ότι η μπάλα παίζεται σε άλλα γήπεδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η διαμάχη ΑΕΚ και Ολυμπιακού για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Αν κι έχει περάσει μισός και πλέον χρόνος, ακόμη η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει. Οι καθυστερήσεις όλων των οργάνων που ασχολήθηκαν ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και δίνει κάθε δικαίωμα στον… χαμένο να φωνάζει.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα