Διακοφώτης, βλαχοπρόεδροι τα ξύνουν τα… μπατζάκια τους με την “ολιστική”

Η περιβόητη “ολιστική μελέτη” την οποία ο Γεραπετρίτης έβαλε τον Μητσοτάκη να υπογράψει με τον Τσέφεριν θα πεταχτεί στα… σκουπίδια και ήδη ο Διακοφώτης τα ξύνει τα… μπατζάκια του, μόλις τη διάβασε. Ό΄πως κι όλοι, σχεδόν οι βλαχοπρόεδροι.

Κι αυτό, γιατί η “ολιστική¨” είναι μία ιστορία της πλάκας. Δίνει συμβουλές ως να διοικηθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς να είναι δεσμευτικές. Αν θέλετε, κρατείστε της. Αν δεν θέλετε, εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε. Αυτό λένε στην ουσία FIFA και UEFA.

Γιαυτό κι ο Διακοφώτης βγήκε σήμερα στο ΣΚΑΙ, πλάκα ήθελε να κάνει για όλους αυτούς που θα “έσωζαν” το ποδόσφαιρο, επειδή υπόγραψε εκείνο το μνημόνιο συναντίληψης ο Μητσοτάκης με τον Τσέφεριν και τον Κλαρκ.

Αν διαβάσει κανείς τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΣ Δωδεκανήσουν, Παναγιώτη Διακοφώτη για την “ολιστική μελέτη ” όπως τις διατύπωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, θα αντιληφθεί ότι οι πρόεδροι των Ενώσεων το’ ριξαν στο καλαμπούρι με την “ολιστική” του Γεωργίου Γεραπετρίτη και των FIFAτζήδων – UEFAτζήδων. Ότι δεν συμφωνούν με όσα αναφέρονται μέσα στο κείμενο που αποτελεί αντιγραφή του τρόπου με τον οποίο διοικούνται 4-5 μεγάλες ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες.

Επιπροσθέτως, δεν είναι εύκολο (όπως λέει κι ο Διακοφώτης) να γίνουν αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ αφού απαιτείται πλειοψηφία των 3/5 στις συνελεύσεις που δεν είναι εύκολο να γίνει… Αλλά από την στιγμή που δεν το ζητ΄άνε αυτό οι δυο υπερεθνικές, η ΕΠΟ δεν έχει κανέναν λόγο ν’ ασχοληθεί. Στον κουβά κατ’ ευθείαν.

Οι δηλώσεις Διακοφώτη: “Επικοινωνιακά προσπάθησαν να περάσουν κάποια πράγματα και ο στόχος ήταν το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. Αυτό όμως δεν αλλάζει. Υπάρχει ανεξαρτησία του ποδοσφαίρου και ότι είναι να κάνει θα το κάνει μόνο του, χωρίς παρεμβάσεις από την πολιτεία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Όλα αυτά που έχουν προτείνει πρέπει να περάσουν από την γενική συνέλευση. Αντιλαμβάνεστε ότι σε ένα σώμα των 69, χρειάζονται τα 3/5 για να τροποποιηθεί το καταστατικό και αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο»

Και πρόσθεσε:«Η ολιστική μελέτη περιλαμβάνει εισηγήσεις και δεν επιβάλλεται στο ποδόσφαιρο να αλλάξει κάποια πράγματα. Έχουμε δρόμο. Θα δούμε. Αυτοί που προσπάθησαν να περάσουν ότι θα παρέμβουν στο ποδόσφαιρο, επικοινωνιακά δέχθηκαν ένα πλήγμα και το έχουν καταλάβει και οι ίδιοι. Εμείς το γνωρίζαμε ότι δεν πρόκειται να φθάσουν εκεί που θέλανε ορισμένοι.

Ο στόχος τους ήταν άλλος, πιστέψτε με. Όχι αυτός που πήγε να φανεί, αλλά οι εκλογές. Έτσι και αλλιώς το ποδόσφαιρο δεν έχει να περιμένει κάτι από την πολιτεία. Εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Οπότε από τη στιγμή που δεν στηρίζει οικονομικά το ερασιτεχνικό κυρίως ποδόσφαιρο δεν της πέφτει και λόγος το πώς θα διοικηθεί το συγκεκριμένο άθλημα. Εκεί που παρεμβαίνει και ελέγχει είναι στις υπόλοιπες Ομοσπονδίες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα