ΕΠΟ: Προτίμησε τους χορηγούς από την Ελληνική σημαία, ενώ οι Τούρκοι έπιασαν το μισό γήπεδο

Η διάλυση των εθνικών ομάδων φέρει διάπλατα την υπογραφή του Γραμμένου και της παρέας του. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ φεύγοντας αφήνει πίσω του συντρίμμια στ’ αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα.

Οι αποτυχημένες επιλογές στο προπονητικό επιτελείο, αν και κατέστρεψαν το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα, μπορούν να δικαιολογηθούν με πολλούς τρόπους. Αυτό που δεν είναι ανεκτό είναι η απαγόρευση τοποθέτησης της ελληνικής σημαίας στους αγώνες με τη Μολδαβία και το Κόσσοβο.

Όταν σε όλα τα γήπεδα οι Ομοσπονδίες φροντίζουν να βάζουν στις κερκίδες τεράστιες σημαίες της χώρας τους, η ΕΠΟ το απαγορεύει! Ειδικά βλέποντας κάποιος την αναμέτρηση της Τουρκίας με τη Σερβία δεν έχει παρά να… μελαγχολήσει. Οι Τούρκοι να βάζουν σημαίες που πιάνουν κερκίδες ολόκληρες και οι Έλληνες να έχουν τις σημαίες και να τους απαγορεύει η ΕΠΟ να τις τοποθετήσουν στην Αθήνα.

Μια μεγάλη σημαία ταξίδεψε από τα Χανιά, έδρα του Συνδέσμου Φιλάθλων της Εθνικής Ελλάδος «Γαλανόλευκος Φάρος», μέχρι την Αθήνα, αλλά επέστρεψε στην Κρήτη χωρίς καν να ξεδιπλωθεί. Μπορεί σε όλα τα γήπεδα οι φίλαθλοι να βλέπουν τις σημαίες της γηπεδούχου στις κερκίδες, όμως στο ΟΑΚΑ δέσποζε μόνο αυτή του χορηγού. 

Ο πρόεδρος του «Φάρου», Νίκος Φλέκκας, καυτηρίασε την απόφαση της Ομοσπονδίας επιρρίπτοντας ευθύνες για το γεγονός. 

«Η ύπαρξη του κορωνοϊού δεν μας επέτρεψε να απλώσουμε την ελληνική σημαία στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά. Αυτή η σημαία, έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και δεν επιτρέπεται να μην μπορούμε να την υψώσουμε σε ελληνικό έδαφος», δήλωσε αρχικά ο επικεφαλής του μοναδικού αναγνωρισμένου συλλόγου Ελλήνων φιλάθλων για την Εθνική ποδοσφαίρου προσθέτοντας: 

«Με ενοχλεί η αδιαφορία που επέδειξαν οι άνθρωποι της ΕΠΟ, ως προς το αίτημά μας, ειδικά από τη στιγμή που την ίδια ώρα υψώνεται στο ΟΑΚΑ η μεγάλη φανέλα χορηγού της Εθνικής μας. Παρά το αυστηρό πρωτόκολλο που υπάρχει λόγω της πανδημίας, θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε 3-4 άτομα να μπούμε μέσα και να τη βάλουμε στις κερκίδες. Αν προσέξετε, κατά τα πρόσφατα παιχνίδια του Nations League, υπήρχαν απλωμένες οι σημαίες των χωρών στα περισσότερα γήπεδα». 

Ο Νίκος Φλέκκας έφθασε μάλιστα στο σημείο να προτείνει να παραδοθεί  η σημαία στους ανθρώπους της ΕΠΟ και αυτοί να την τοποθετήσουν στην κερκίδα. Ωστόσο, πάλι εισέπραξε αρνητική απάντηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα