ΕΠΟ : Ψάχνουν το ευρώ με το τουφέκι και πάνε σε μειώσεις μέχρι 35% (όχι στους ημέτερους…)

Τα άδεια ταμεία της ΕΠΟ έχουν αυξήσει την πίεση του Βάγγου Γραμμένου. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δέχεται συνεχώς τηλεφωνήματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας με αιτήματα για την εκταμίευση κάποιων χρημάτων, διότι η κρίση που προκάλεσε η πανδημία έφερε πολλές Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων στα όρια της φτώχειας. Κυρίως, όμως, οδήγησε χιλιάδες σωματεία στα πρόθυρα του λουκέτου. Οι παράγοντες αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα κι έναν υπάλληλο. Στις κάποιες Ενώσεις αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Και ο Περικλής Λασκαράκης, ως έξυπνος άνθρωπος, παραπέμπει τους πάντες στον Γραμμένο. Αν μπορούσε, ο ταμίας της ΕΠΟ θα έκανε ακόμα και εκτροπή του τηλεφώνου του σε εκείνο του προέδρου.

Για να λύσει το πρόβλημα ο Γραμμένος προχώρησε σε διάφορες επαφές. Τηλεφώνησε σε κόσμο και κοσμάκη. Αναζήτησε έσοδα. Μοίρασε υποσχέσεις. Αλλά στην ουσία έκανε μία τρύπα στο νερό. Με τον κορωνοϊό στις πόρτες μας, η επερχόμενη οικονομική κρίση έχει κάνει τους πάντες πολύ σκεπτικούς όταν συζητούν για χρήματα. Και η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη για την ΕΠΟ, επειδή σε όλη την πιάτσα γνωρίζουν πως από το ταμείο πέρασαν 10άδες εκατομμύρια, αλλά ξοδεύτηκαν δεξιά και αριστερά. Κυρίως, βέβαια, στη μισθοδοσία, η οποία καλύπτει περίπου το 55% του προϋπολογισμού.

«Ούτε στις πολυεθνικές δεν δίνουν τέτοιους μισθούς», φέρεται πως είπε στον Γραμμένο κάποιος οικονομικός παράγοντας, τον οποίο προσέγγισε ο πρόεδρος για οικονομική συνδρομή.

Ο Βάγγος έχει εγκλωβιστεί. Και ψάχνει τρόπο απεγκλωβισμού. Στις υποτιθέμενες εμπιστευτικές συζητήσεις που κάνει με κάποια μέλη της Εκτελεστικής. Ο Γραμμένος εκφράζει την αποφασιστικότητά του για μειώσεις στη μισθοδοσία έως και 35%.

«Δεν πρέπει να ξεπερνάει ο μεγαλύτερος μισθός τα 4.500 χιλιάδες μικτά», φέρεται πως έχει πει ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Και λέμε «φέρεται», διότι οι ανησυχίες και οι προθέσεις του Βαγγέλη έχουν γίνει θέμα συζήτησης σε όλα τα γραφεία των υπαλλήλων. Διότι εκείνοι που επιβουλεύονται την προεδρική καρέκλα φρόντισαν με άμεσο, πλην όμως έντεχνο, τρόπο να διαρρεύσουν τα πάντα ώστε να χάσει ο Γραμμένος και τα όποια στηρίγματα του απέμειναν μέσα στην ΕΠΟ.

Μεγάλη ζημιά ο τελικός

Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα έπειτα και από την ξεκάθαρη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών ακόμα και στη διάρκεια του καλοκαιριού. Πριν από την πανδημία, στο πάρκο Γουδή υπολόγιζαν σε μία σημαντική ένεση των οικονομικών χάρη στο Κύπελλο. Τόσο με τα έσοδα των εισιτηρίων, όσο και από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Με βασική στόχευση στον τελικό του Κυπέλλου. Από εκεί υπολόγισε ο Γραμμένος ότι θα έβγαζε η ΕΠΟ περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ! Ξέχασε, όμως, τη σοφία της ρήσης ότι «όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει». Στην περίπτωση του Βάγγου, βέβαια, γελούν και οι συνεργάτες του, διότι λένε ότι το λήμμα «Γραμμένος» απέχει από το «σχέδιο» όχι κάποιες σελίδες, μα ολόκληρο λεξικό.

Όπως εξελίσσεται η κατάσταση με τον κορωνοϊό, στην ΕΠΟ ενδεχομένως να μην μπορέσουν προς το τέλος της χρονιάς να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε προμηθευτές και υπαλλήλους. Είναι πολλοί εκείνοι που προεξοφλούν το σπάσιμο της φούσκας. Άλλοι το κάνουν για να πανικοβάλουν τον Γραμμένο με στόχο να τον οδηγήσουν πρόωρα στην αποχώρηση, κάποιοι επειδή πραγματικά φοβούνται για το κανόνι.

Διότι στο πάρκο Γουδή κυκλοφορούν και σενάρια με προαναγγελία μειώσεων στα χορηγικά προγράμματα. Αν επιβεβαιωθεί και αυτή η πληροφορία, τότε ο νυν πρόεδρος θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Κι όπως λένε εκείνοι που ξέρουν, δύσκολα θα του δώσει συγχωροχάρτι η επόμενη διοίκηση.

Στην πιάτσα, άλλωστε, ακούγεται ότι στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση πολλές Ενώσεις θα ανεβούν στα κάγκελα. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15, αν και το παρελθόν μάς έχει διδάξει ότι όταν φτάνει η κρίσιμη ώρα, αρκετοί κάνουν πίσω. Όσοι και να ’ναι, όμως, δεν αλλάζει η ουσία που θέλει την έκφραση παραπόνων για τη διαχείριση των οικονομικών από τον Γραμμένο και τους συνεργάτες του.

 

Διαβάστε επίσης