ΕΠΣ Ηρακλείου: Τα σωματεία υπέρ της διακοπής των τοπικών πρωταθλημάτων

“Η κρισιμότερη τηλεδιάσκεψη για το μέλλον των τοπικών πρωταθλημάτων” έγινε τη Δευτέρα 22/3 ανάμεσα στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Ηρακλείου, την Επιτροπή Πρωταθλήματος και τα σωματεία όλων των κατηγοριών.

Αφορμή για τη νέα τηλεδιάσκεψη, όπως ανακοινώθηκε, “αποτέλεσε το έγγραφο-ερώτημα της ΕΠΟ προς την ΕΠΣΗ σχετικά με το μέλλον των τοπικών πρωταθλημάτων, με την Επιτροπή Πρωταθλήματος να εισηγείται να υπάρξει άμεσα επικοινωνία με τα σωματεία γι’ αυτό το θέμα.

Τα σωματεία επιβεβαίωσαν την θέση που είχαν εκφράσει και στις προηγούμενες τηλεδιασκέψεις και αυτή τη φορά με πιο δυναμικό τρόπο, καθώς ομόφωνα ήταν υπέρ της διακοπής των τοπικών πρωταθλημάτων.

Αυτή η απόφαση των σωματείων θα κοινοποιηθεί πλέον στην ΕΠΟ, όπως θα κοινοποιηθούν οι θέσεις όλων των Ενώσεων της χώρας και η Ομοσπονδία θα λάβει την τελική απόφαση για το μέλλον των τοπικών πρωταθλημάτων. Ωστόσο θα συνεχιστούν από πλευράς ΕΠΣΗ οι ενέργειες για την επιστροφή στις προπονήσεις και κυρίως για την επαναλειτουργία των Ακαδημιών, τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παράλληλα συζητήθηκαν και άλλα θέματα που απασχολούν τα σωματεία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Μητρώο και μάλιστα εκφράστηκαν και πάλι παράπονα για τις χρονοβόρες διαδικασίες αλλά και για το γεγονός ότι σωματεία που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο εδώ και πολλούς μήνες, δεν έχουν λάβει ακόμα το ποσό της επιχορήγησης.

Επίσης μετά από ερωτήματα των σωματείων ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Τζώρτζογλου επιβεβαίωσε την στήριξη στον Θοδωρή Ζαγοράκη, επισημαίνοντας ότι πρώτη η ΕΠΣΗ το 2012 τον είχε προτείνει για πρόεδρο κοινής αποδοχής. Για τους υποψήφιους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ανέφερε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση της ΕΠΣΗ την προσεχή Τετάρτη.

Τέλος έγινε ενημέρωση από τον κ. Μαθιουδάκη για τις ενέργειες γύρω από τη δημιουργία του ενωσιακού γηπέδου αλλά και ενημέρωση για τη λειτουργία και τις σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει τον καιρό της πανδημίας η ΕΠΣΗ.”

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα