Επτά χρόνια από τη δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Επτά χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ήταν 18 Σεπτεμβρίου 2013 όταν ο 34χρονος μουσικός Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του Χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά στην Αμφιάλη έξω από την αφετέρια «Κοράλλι».

Η ιατροδικαστική έκθεση δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφιβολίας ότι οι δύο μαχαιριές του Ρουπακιά στην καρδιά του Φύσσα ήταν εν ψυχρώ, επαγγελματικές και υπολογισμένες.

Η συμπλήρωση των επτά χρόνων από τη δολοφονία του Killah P, συμπίπτει με την ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, μετά από 5,5 χρόνια και την αναμονή της δικαστικής απόφασης στις 7 Οκτωβρίου.

Επτά χρόνια τώρα, ένα σύνθημα κατακλύζει τους δρόμους: Οι ναζί στη φυλακή.

Κινητοποιήσεις

Οργανώσεις από τον αντιφασιστικό χώρο, τον αριστερό και τον αντιεξουσιαστικό αλλά και διάφοροι φορείς καλούν σε κινητοποίηση την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στις 18:00, στο Κερατσίνι.
Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από σωματεία και φορείς και την Τετάρτη 7 Οκτώβρη έξω από το Εφετείο, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής.

“Αναμένουμε μια ελάχιστη δικαίωση” λέει η οικογένεια

Η επικείμενη απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα αποτελέσει ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του.

Ειδικότερα, αναφέρει:

«Επτά χρόνια από την στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει. 7 Οκτωβρίου 2020 περιμένουμε ότι ο κόσμος θα πλημμυρίζει τους δρόμους
γύρω από το Εφετείο για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου αλλά και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα