Επτά οι νεκροί από τη φονική πλημμύρα στην Εύβοια

Επτά ανθρώπινες ζωές χάθηκαν στην Εύβοια από τις φονικές πλημμύρες μεταξύ των οποίων κι ένα βρέφος 8 μηνών, ενώ ακόμη ένας άνθρωπος αγνοείται. Εντοπίστηκε νωρίς το απόγευμα, ζωντανή και διασώθηκε με ελικόπτερο μια η μία εκ των δύο αγνοούμενων.

Η γυναίκα, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, παρασύρθηκε από το ρεύμα του νερού καθώς προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το σπίτι της στο Μπούρτζι, αλλά οι διασώστες την εντόπισαν προς την θάλασσα και την απομάκρυναν με ελικόπτερο.

Οι έρευνες είναι ασταμάτητες με τις εικόνες καταστροφής να προκαλούν σοκ. Στο σημείο μηδέν θα μεταβεί αύριο την ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δυστυχώς το βράδυ της Κυριακής ακόμη ένας άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός, ανεβάζοντας σε επτά τον αριθμό των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια.

Με βάση τα όσα αναφέρει νεότερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής ανάμεσα στα θύματα είναι ένα βρέφος και δύο ενήλικες από την περιοχή Πολιτικά, δύο ακόμη ενήλικες από την περιοχή Μπούρτζι καθώς και δύο ακόμη από την περιοχή Αμφιθέα.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση ενός αγνοούμενου ατόμου στην περιοχή Μπούρτζι.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια

“Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, αναφορικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 09 Αυγούστου 2020 στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 664 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων.

Χωρίς τις αισθήσεις τους μεταφέρθηκαν επτά άτομα και συγκεκριμένα:

  • ένα βρέφος και δύο ενήλικες από την περιοχή Πολιτικά
  • δύο ακόμη ενήλικες από την περιοχή Μπούρτζι καθώς και
  • δύο ακόμη από την περιοχή Αμφιθέα

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση ενός αγνοούμενου ατόμου στην περιοχή Μπούρτζι.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα