Ερανος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για τον Νίκο Φωτόπουλο

Στη… γύρα προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 60.000 ευρώ προκειμένου να δοθεί ως εγγύηση για τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, Νίκο Φωτόπουλο, έχουν βγει συνάδελφοι του συνδικαλιστική. Να θυμίσουμε πως ο κ. Φωτόπουλος, ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή στα τέλη Απριλίου, αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση να καταβάλει την εγγύηση.

Οπως αναφέρεται από τη ΓΕΝΟΠ «με δεδομένη την αδυναμία του να συγκεντρώσει το ποσό των 60.000 ευρώ, μια ομάδα συνάδελφων αποφασίσαμε εμπράκτως να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας» και καλούνται όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν να καταθέσουν σε τραπεζικό λογαριασμό ποσό από 1 έως 50 ευρώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος». Ο Νίκος Φωτόπουλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας και ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βάρος της ΔΕΗ καθώς επίσης της απάτης με αφορμή τις χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν από την επιχείρηση στον συνδικαλιστικό φορέα κατά την περίοδο έως το 2010.

Το ποσό πρέπει να συγκεντρωθεί μέχρι τις 20 Μαΐου και θα επιστραφεί όταν αρθεί η εγγύηση, ενώ οι χρηματοδοτήσεις προς τη ΓΕΝΟΠ παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη ύστερα από έρευνα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα