«Οι Έλληνες διαπραγματευτές για το ασφαλιστικό είναι ερασιτέχνες»

Σαφείς αιχμές για την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα αφήνει ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς -ο οποίος τελικά δεν παραιτήθηκε παρά τις εξαγγελίες του.

Ο κ. Ρωμανιάς, μιλώντας στον τ/σ Mega, σημείωσε ότι ο διάστημα που ο ίδιος είναι στη σημερινή του θέση «ειδικά στον τομέα τον δικό μου, το συνταξιοδοτικό, τα πρόσωπα που είχαν εξουσιοδοτηθεί να διαπραγματεύονται για το συνταξιοδοτικό, δεν ήξεραν κοινωνική ασφάλιση. Αν τους ρωτήσεις τώρα τι σημαίνει κοινωνική ασφάλιση, τον ορισμό να σου δώσουνε, δεν ξέρουν. Τα ίδια πρόσωπα συνεχίζουν να “διαπραγματεύονται” και τώρα. Οι άλλοι είναι επαγγελματίες, τούτοι εδώ είναι, όχι ερασιτέχνες, δεν ξέρουνε. Εγώ δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος και θέλω να φύγω από το υπουργείο μια ώρα νωρίτερα».

Παράλληλα αποκάλυψε ότι οι θεσμοί έχουν παραδώσει έναν πίνακα για τις πρόωρες συντάξεις που οδηγεί, όπως σημείωσε, «σε εξωφρενικές αυξήσεις των ορίων ηλικίας».

«Μας έδωσαν έναν πίνακα που έχει προκύψει από έναν αλγόριθμο και τώρα, οι νόμοι έρχονται έτοιμοι απ’ έξω. Και στην προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα οι νόμοι έρχονταν απέξω, δεν τους φτιάχνουμε εμείς. Ο πίνακας αυτός υπακούει σε μια μαθηματική λογική. Έχει προκύψει από έναν αλγόριθμο. Στην πράξη δεν βγαίνει βέβαια. Είναι παράλογος. Είναι τρέλα, σκέτη τρέλα. Επί αυτού διαπραγματευόμαστε», κατέληξε ο κ. Ρωμανιάς

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα