Έρχεται άμεση πρόσληψη 300 γιατρών σε ΜΕΘ και επίταξη ιδιωτικών κλινών

Τι προβλέπει η νέα τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας – Αντίδραση από την αντιπολίτευση

Έρχονται άμεσες προσλήψεις 300 μόνιμων γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και την αναγκαστική διάθεση ιδιωτικών κλινικών στο δημόσιο σύστημα υγείας σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως εξήγησε, οι γιατροί (εκ των οποίων οι 100 είναι επιλαχόντες) θα ενταχθούν αμέσως (την προσεχή Δευτέρα) στο ΕΣΥ, ενώ θα επεκταθεί η δυνατότητα σε όσους ειδικευόμενους το επιθυμούν να υπηρετήσουν το σύστημα (με προσμέτρηση χρόνου).

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι: «Στους γιατρούς που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, δύναται να επεκταθεί η σχέση εργασίας τους για άλλους έξι μήνες, ενώ για τους ιδιώτες προβλέπεται η δυνατότητα να ενταχθούν στο ΕΣΥ με ειδική σχέση εργασίας και αποζημίωση».

«Δηλώνω ότι επεκτείνεται η δυνατότητα αναγκαστικής διάθεσης ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων έναντι αμοιβής», είπε ο υπουργός, και πρόσθεσε: «Η προσπάθεια που κάνουμε αφορά και εμπεριέχει όλους τους πολίτες, κόμματα, βουλευτές και επιστήμονες. Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε».

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης

Ωστόσο οι αναφορές του υπουργού προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης που κατήγγειλε τον υπουργό για αργοπορία.

«Με άλματα φτάσατε στην ανακοίνωση για το lockdown, ενώ τις προηγούμενες μέρες αυτοαινερούσασταν και σήμερα μεταξύ Κυριάκου και Σωτήρη, συμφωνήσατε ότι θα μας σώσει το lockdown. Έχουμε αναπάντητα ερωτήματα», είπε η Ευ. Λιακούλη του Κινήματος Αλλαγής με τον Γιάννη Ραγκούση του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει σε έντονο ύφος: «δώσατε στους Έλληνες την απόδειξη της τεράστιας ευθύνης που έχετε ως κυβέρνηση για το γεγονός ότι η κοινωνία μπαίνει σε νέα τραγωδία. Έρχεστε εδώ μετά την ανακοίνωση του lockdown που οφείλεται στη δική σας ολιγωρία επί 8 μήνες. Η ευθύνη για όσα γίνουν είναι δική σας».

«Ο βίος και η πολιτεία σας έχει καταγραφεί σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Τιμώ τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ που έδειξαν σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Σεβαστεί τον κόπο και τον πόνο όλων μας. Ποτέ δεν μίλησα έτσι όπως εσείς. Σε καιρούς κρίσης και ανάγκης πάμε όλοι μαζί και κάποιοι λίγοι μένουν στη γωνία για να μαζέψουν ψηφαλάκια», απάντησε ο κ. Κικίλιας για να επανέλθει ο κ.ε. του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Δεν απαντήσατε γιατί σήμερα και όχι πριν ένα μήνα οι προσλήψεις. Ξέρετε τι θα γράψει για σας η ιστορία; Εκπρόθεσμος! Όπως ακριβώς η τροπολογία σας».

«Η ελληνική κοινωνία δεν έχει να περιμένει τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ που εύχεται να αποτύχει η κυβέρνηση και η επιστημονική κοινότητα, εν τέλει να αποτύχει η χώρα. Για σας κ. Ραγκούση θα γράψει η ιστορία Απόντες!», απάντησε ο ΚΕ της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα