«Έρχεται δύσκολο τρίμηνο – Mέγα σφάλμα να πέσουμε στην παγίδα της Τουρκίας»

Στον ΣΚΑΪ μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη και αναφέρθηκε φυσικά στις “τρέλες” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις συνεχιζόμενς προκλήσεις του.

Η Τουρκία θα προσπαθήσει να επιβάλει τους δικούς της όρους και θα το προσπαθήσει με ένα θερμό επεισόδιο, εκτίμησε η βουλευτής της Ν.Δ. τονίζοντας ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τρίμηνο.

«Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη φάση. Έχουμε ένα δύσκολο τρίμηνο μπροστά μας. Εμείς, μαζί με τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς, είχαμε θέσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για τον διάλογο: τις διερευνητικές επαφές με σκοπό την συζήτηση της υφαλοκρηπίδας», υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παρέμβαση των ΗΠΑ

Σχολιάζοντας τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, είπε: «Οι ΗΠΑ έχουν πλέον μια πιο ξεκάθαρη στάση απέναντι στην Τουρκία. Τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά για εμάς και αυτό φαίνεται από την πρόσφατη δήλωση του State Department».

Μάλιστα, εκτίμησε ότι «Δεν αποκλείεται να υπάρξει μια πιο αποφασιστική παρέμβαση των ΗΠΑ και αυτό διότι ο Τραμπ δεν επιθυμεί την διάλυση της ΝΑ πτέρυγας του ΝΑΤΟ, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη φάση των αμερικανικών εκλογών».

«Η επέκταση των χωρικών υδάτων είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας το οποίο όμως θα ασκηθεί από εμάς όταν το κρίνουμε αναγκαίο και χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν.

Όμως δεν πρέπει να γίνει σπασμωδικά ως απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις. Πρέπει να αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας: «Θα ήταν μέγα σφάλμα να παρασυρθούμε από συναισθήματα και να πέσουμε στην παγίδα της Τουρκίας».

«Είμαστε ξεκάθαροι και λέμε ότι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διαλόγου για το μοναδικό ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και αυτό θα διαπραγματευτούμε όταν έρθει η ώρα. Χρειάζεται αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα