«Έρχονται 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα στις 11 Νοεμβρίου», ανακοίνωσε η Μ. Γκάγκα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανέλυσε τη στρατηγική του υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού τον φετινό χειμώνα, αλλά και τα επόμενα βήματα για την ενίσχυση του συστήματος υγείας αναφέροντας πως έρχονται στην Ελλάδα εντός ολίγων ημερών τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Η διαθεσιμότητα των μονοκλωνικών αντισωμάτων μέσα στο επόμενο 10ήμερο για τους ασθενείς με λοίμωξη COVID-19 είναι κομβική αλλά δεν καταργεί την ανάγκη του εμβολιασμού, υπογραμμίζει η υπουργός σε συνέντευξη της στο Πρώτο Θέμα, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να επενδύσουν στον διάλογο με τους ειδικούς και όχι στην πόλωση.

Ως γιατρός που έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών το ΕΣΥ, η κυρία Γκάγκα προαναγγέλλει αλλαγές στις ιατρικές ειδικότητες, στην υπηρεσία υπαίθρου, καθώς και δέσμη κινήτρων για την κάλυψη των κενών θέσεων σε απομακρυσμένες και παραμεθόριες περιοχές.

Ο υπουργός προανήγγειλε την παραλαβή 2.000 μονοκλωνικών αντισωμάτων στα νοσοκομεία της επικράτειας.

«Μέσα στις επόμενες 10-15 ημέρες θα έχουμε παραλάβει 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία, όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με τον θεραπευτικό αλγόριθμο θα χορηγούνται με συγκεκριμένα ιατρικά κριτήρια από τα νοσοκομεία όλης της επικράτειας. Ο στόχος της συγκεκριμένης αγωγής είναι η αποτροπή της επιδείνωσης της νόσου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάγκη μηχανικού αερισμού και νοσηλείας στη ΜΕΘ. Ωστόσο, η ύπαρξη καλών και αποτελεσματικών φαρμάκων, όπως και τα αντι-ιικά χάπια που επίσης αναμένουμε στις αρχές του έτους, δεν καταργούν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα