Έρχονται αλλαγές για το χέρι και το VAR

Το Διεθνές Συμβούλιο για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου (ΙFAB) ανακοίνωσε μερικές αλλαγές σχετικά με τον καταλογισμό παράβασης σε χέρι και στη χρήση της τεχνολογίας του VAR. Μάλιστα, αυτές οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τη νέα αγωνιστική περίοδο(2020-2021).

Συγκεκριμένα, για το χέρι αναφέρεται: «Το τυχαίο χέρι από έναν επιτιθέμενο παίκτη θα πρέπει να τιμωρείται μόνο αν οδηγεί σε γκολ ή μια προφανή ευκαιρία για τον παίκτη ή και την ομάδα του να σκοράρει. Για τον προσδιορισμό της ποινής για χέρι, ο βραχίονας σταματά στο κάτω μέρος της μασχάλης».

Επίσης, η IFAB κάνει σαφείς συστάσεις στους διαιτητές να χρησιμοποιούν την τεχνολογία του VAR και να κοιτάνε περισσότερο την οθόνη που βρίσκεται στο γήπεδο. Οι νουθεσίες αυτές αποτελούν και μία προειδοποίηση προς την Premier League, όπου η αναθεώρηση των αποφάσεων υπάγεται αποκλειστικά στον υπεύθυνο του VAR.

Χαρακτηριστικά, τονίζεται: «Επιπλέον συμφωνήθηκε ότι δεν θα ήταν σκόπιμο να υπάρξει περισσότερη ευρύτητα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, όπως για παράδειγμα η πρόσβαση στις συνομιλίες μεταξύ διαιτητών των αγώνων κατά την αναθεώρηση, αλλά ότι πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την ενίσχυση της επικοινωνίας, με σκοπό τη βελτίωση της κατανόησης της διαδικασίας εξέτασης και της τελικής απόφασης του διαιτητή».

Τέλος, τα μέλη της IFAB συμφώνησαν να επανεξετάσουν τον κανονισμό του οφσάιντ, προκειμένου να ενθαρρυνθεί το επιθετικό ποδόσφαιρο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα