Έρχονται χιόνια στο κέντρο της Αθήνας

Και… θερμοκρασίες έως -20 βαθμούς Κελσίου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίδα», η οποία «χτυπά» την Ελλάδα και έχει ήδη έχει ντύσει στα λευκά πολλές περιοχές της χώρας.

Μάλιστα ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποιεί για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και για ολικό παγετό.

Ο γνωστός μετεωρολόγος έκανε λόγο για διπλό χτύπημα της κακοκαιρίας, με τα πρώτα φαινόμενα να εκδηλώνονται τις επόμενες ώρες. Παράλληλα, όπως αναφέρει θα εμφανιστεί μία μικρή υποχώρηση την Κυριακή, όμως από την Δευτέρα έρχεται νέα σφοδρή επιδείνωση.

Παράλληλα, το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει μέχρι και -20 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα Βόρεια Προάστια της Αττικής θα ντυθούν στα λευκά.

Μάλιστα, χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Διπλό χτύπημα της κακοκαιρίας

Έτσι, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, έρχεται «διπλό χτύπημα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες. Έχουμε μια σημαντική μεταβολή μπροστά μας και αναμένεται σημαντική επιδείνωση από τις επόμενες ώρες. Το πολικό κύμα με τις αέριες μάζες που αναμένεται να χτυπήσει την χώρα μας, βρίσκεται προς τα βόρεια Βαλκάνια και από τις απογευματινές ώρες θα αρχίσει να επηρεάζει μεγάλο τμήμα της χώρας μας. Θα επηρεαστεί στην ουσία ολόκληρη η χώρα από τα βόρεια προς τα νότια».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «στα κύρια χαρακτηριστικά του πολικού κύματος, μπορούμε να εστιάσουμε στην μεγάλη διάρκεια. Θα ξεκινήσει από σήμερα τις απογευματινές ώρες και θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας. Πολικές οι θερμοκρασίες ιδιαίτερα προς την Βόρεια Ελλάδα, θα δούμε τον υδράργυρο στους -18 και -20 βαθμούς Κελσίου, κάτι που σημαίνει ισχυρός, ακόμη και ολικός παγετός. Πρέπει να δώσουμε προσοχή σε αυτή την εξέλιξη».

«Θα χιονίσει και στην Αττική, όπως αύριο στα Βόρεια Προάστια. Το δυσκολότερο όμως, είναι το δεύτερο κύμα, καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις και το κέντρο της Αθήνας» συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα