Έρχονται μειώσεις από την UEFA

Σε πρώτη φάση μπορεί η FIFA και η UEFA να μερίμνησαν, ώστε Ομοσπονδίες και ομάδες να ξεπεράσουν τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά το μέλλον δεν είναι ευοίωνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η UEFA θα προχωρήσει σε μείωση εσόδων των συλλόγων που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της για την επόμενη πενταετία, σε μία προσπάθεια να καλύψει τις ζημιές που της προκάλεσε σε οικονομικό επίπεδο η πανδημία.

Η UEFA ενημέρωσε τις εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της ότι οι απώλειες από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγίες ανήλθαν σε 514 εκατ. λίρες (περίπου 565 εκατ. ευρώ), λόγω της καθυστέρησης και της σύμπτυξης των τελικών φάσεων του Champions League και του Europa League της περιόδου 2019-20. Μέρος της ζημίας αυτής θα επιμεριστεί στους συλλόγους που μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά αυτό θα γίνει σε βάθος πενταετίας, προκειμένου να μην υπάρξει απότομη «βουτιά» των εσόδων, που ήδη έχουν δεχθεί ισχυρό «χτύπημα», λόγω της συνεχιζόμενης διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών ή με ελάχιστη παρουσία φιλάθλων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα