Έρχονται νοτιάδες έως 11 μποφόρ και δυνατές βροχοπτώσεις

Σε ποιες περιοχές αναμένεται άστατος καιρός

«Αγριεύει» ξανά ο καιρός αφού ο Σάκης Αρναούτογλου εκτιμά ότι θα έχουμε ένα Σαββατοκύριακο με έντονα καιρικά φαινόμενα σε συγκεκριμένες περιοχές.

Αναλυτικότερα, από το πρωί του Σαββάτου θα έχουμε βροχές στα βορειοδυτικά και τα βόρεια της χώρας, ενώ και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα έχουμε ένα «άνοιξε – κλείσε» του καιρού.

Προσοχή για καταιγίδες

Από το μεσημέρι και μετά, στα ΒΔ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα έχουμε καταιγίδες και χρειάζεται προσοχή. Από το βράδυ θα υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση σε όλη την δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο και 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 20 βαθμούς στα κεντρικά και στους 19 στο Ιόνιο.

Στην Αττική θα έχουμε συννεφιά και βροχές στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς και οι άνεμοι στα 6-7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη μουντό θα είναι το σκηνικό, ενώ θα πέσουν βροχές από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς και οι άνεμοι 5 έως 7 μποφόρ.

Την Κυριακή ο καιρός χαλάει ακόμα περισσότερο με περισσότερες βροχές. Ειδικότερα, έντονα καιρικά φαινόμενα θα έχουμε στη Δυτική Ελλάδα και από την Δράμα μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως 10-11 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς στα κεντρικά, στους 17 στο Ιόνιο και στους 14 στα βόρεια.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα παραμείνει άστατος στη ΒΔ Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός ανοίγει. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς στα κεντρικά, στους 12 στα βόρεια και στους 17 στο Ιόνιο.

Την Τρίτη βροχές θα έχουμε στα ανατολικά και θα επιστρέψουν στα δυτικά, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα έχουμε στην ορεινή Ήπειρο. Η θερμοκρασία στους 13 στα κεντρικά, στους 15 στα δυτικά και στους 7 με 11 βαθμούς στα βόρεια.

Την Τετάρτη νέο σύστημα θα δώσει νέες βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14 στα κεντρικά, στους 16 στα δυτικά, στους 7 με 10 βαθμούς στα βόρεια.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ωστόσο, μια νέα θερμή μάζα θα ζεστάνει εκ νέου την χώρα.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα