ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ ΓΙΑ NOVARTIS: Την μπάλα στην εξέδρα με αιτήματα δικαστικών συνδρομών!!!

Μετά από 2,5 χρόνια απραξίας, η εισαγγελέας Διαφθοράς προσπαθεί –μάταια– να βρει λογαριασμούς και εμβάσματα σε άλλες χώρες…

Και να θέλει κάποιος να δει με την καλύτερη δυνατή διάθεση τις ενέργειες της κας Τουλουπάκη, στην υπόθεση Novartis, δεν έχει τη δυνατότητα αυτή εξαιτίας της… κας Τουλουπάκη!!!

Και αυτό διότι στην προσπάθειά της να αιτιολογήσει γιατί, περιμένοντας το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, δεν αρχειοθέτησε τους φακέλους που αφορούσαν τους κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα (αρχειοθετήθηκε στις 28/8/2019) και Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο –τους οποίους ακόμη και σήμερα δεν έχει αρχειοθετήσει–, πέφτει από γκάφα σε γκάφα!!!

Έτσι, σε δημοσιεύματα φιλοΣΥΡΙΖΑϊκών εντύπων –συνηθισμένη πρακτική λόγω στενής… «συνεργασίας» των εισαγγελέων Διαφθοράς με τα εν λόγω έντυπα («Αυγή», «KontraNews», «Documento» κ.λπ.), αλλά και ιστοσελίδες ανάλογου ύφους–, διαβάζουμε τα εξής (σ.σ. στην προκειμένη περίπτωση στην «Εφημερίδα των Συντακτών»):

«“Βροχή” αιτημάτων δικαστικής συνδρομής για Novartis από την Ελ. Τουλουπάκη

»Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζουν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς την έρευνα τους για το σκάνδαλο Novartis, αναζητώντας τυχόν λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού των εμπλεκόμενων προσώπων προκειμένου να διαπιστώσουν ενδεχομένως τη διαδρομή παράνομου χρήματος.

»Έτσι η Ελένη Τουλουπάκη έχει αποστείλει “βροχή” αιτημάτων δικαστικής συνδρομής σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ελβετία στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis, συνεπικουρούμενη από τους εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

»H έρευνα που διενεργείται από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς οι τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν αποστείλει από την έναρξη του νέου χρόνου μέχρι και σήμερα 28 αιτήματα στην Ευρώπη, ενώ τον τελευταίο χρόνο τα αιτήματα τόσο σε Ευρώπη όσο και Αμερική για την υπόθεση Novartis ξεπερνούν τα 50.

»Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω αυτών, οι εισαγγελείς ζητούν να ενημερωθούν για τραπεζικούς λογαριασμούς που ενδεχομένως διατηρούν εκεί εμπλεκόμενα πρόσωπα.

»Παράλληλα, αιτούνται και στοιχεία που αφορούν την τιμολόγηση φαρμάκων της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας προκειμένου να διαπιστώσουν αν στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες, τα προϊόντα της Novartis διατίθεντο και κατά πόσο υπερκοστολογημένα».

Δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά, η κα Τουλουπάκη ακόμη ερευνά την υπόθεση, ζητώντας πλήθος δικαστικών συνδρομών.

Είναι προφανές ότι τα αιτήματα για δικαστική συνδρομή έχουν όψιμη ημερομηνία, για να δικαιολογηθεί η απραξία της κας Τουλουπάκη επί 2,5 περίπου έτη(!!!), δηλαδή από τις αρχές Απριλίου 2017.

Και χρησιμοποιούμε τον όρο «όψιμη» γιατί τα αιτήματα αυτά για δικαστική συνδρομή η κα Τουλουπάκη «ξέχασε» να τα συμπεριλάβει στις εξής περιπτώσεις:

1] Στα αποσταλθέντα έγγραφα προς τη Βουλή των Ελλήνων στις 5/2/2018, όπου «κρέμασε» στα μανταλάκια δέκα πολιτικούς…

2] Στα έγγραφα της δικογραφίας που αφορούσε τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο τον Μάιο του 2019, όταν εκλήθη ο εν λόγω βουλευτής να παράσχει εξηγήσεις ως ύποπτος.

3] Στο σύνολο της δικογραφίας Novartis που διαβιβάστηκε στη συγκροτηθείσα Προανακριτική Επιτροπή για να εξετάσει τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού κ. Δημ. Παπαγγελόπουλου.

Είναι λοιπόν σαφές ότι η κα Τουλουπάκη μετά από 2,5 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν ασχολήθηκε με τις ενδεχόμενες ευθύνες 4.000 ιατρών –με αποτέλεσμα να παραγραφούν όλες, αφού επρόκειτο για πλημμεληματικά ενδεχομένως αδικήματα–, επικεντρώνοντας την προσοχή της μόνο στα πολιτικά πρόσωπα, ώστε σύμφωνα με σχετική ρήση που είδε το φως της δημοσιότητας, «ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει για τα επόμενα 10 χρόνια στην εξουσία»…

Με το πρόσχημα λοιπόν αναμενόμενης δικαστικής συνδρομής, η κα Τουλουπάκη μπορεί να ελπίζει σε εκ νέου ανανέωση της θητείας της και τον Απρίλιο του 2021!!!

Στην Ελλάδα όλα γίνονται. Απλά επί Ν.Δ. περιμένουμε κάποια πράγματα να αλλάξουν…

Στα κάγκελα οι βουλευτές της Προανακριτικής

Η… συνήθεια της κας Τουλουπάκη να επιλέγει ποια έγγραφα είναι σχετικά με την έρευνα για την υπόθεση Novartis και ποια όχι, δεν απασχολεί μόνο τους συντάκτες της εφημερίδας μας.

Η εισαγγελέας Διαφθοράς έχει γράψει στα παλιά της τα παπούτσια τους προϊσταμένους της –υπουργό Δικαιοσύνης και εισαγγελέα Αρείου Πάγου–, τον επόπτη της ανάκρισης εισαγγελέα ΑΠ κ. Μπρακουμάτσο, εσχάτως δε και τους βουλευτές της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που συγκροτήθηκε για να ερευνήσει τις σχέσεις… τρίτου τύπου της εισαγγελέως Διαφθοράς με τον πρώην υπουργό κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στον φάκελο της Προανακριτικής δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα από τα αιτήματα της Τουλουπάκη προς FBI, ούτε τα αντίστοιχα για τη δικαστική συνδρομή ξένων χωρών, που για να την «αβαντάρει» δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής, ακόμη και ο «τοποτηρητής» του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική κ. Λάππας, διερωτήθη πώς είναι δυνατόν η κα Τουλουπάκη να επιλέγει τα έγγραφα που έχει υποχρέωση να θέσει υπ’ όψιν της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.

Αποφασίστηκε μάλιστα να αποσταλεί έγγραφο προς την ηγεσία της Δικαιοσύνης –υπουργό Δικαιοσύνης, Εισαγγελία ΑΠ, επόπτη της ανάκρισης– με περιεχόμενο τον έλεγχο –πειθαρχικό και ποινικό– της κας Τουλουπάκη για «παράβαση καθήκοντος».

Κατά τα άλλα, η κα Τουλουπάκη, σύμφωνα με το πόρισμα της Ολομέλειας των Εφετών, «κάνει πολύ καλά τη δουλειά της»!!!

Φαντάσου να μην την έκανε…

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα