Έργα 1,5 εκατ. ευρώ απαιτούνται στο Παγκρήτιο για να παίξει η Εθνική

Δεν είναι έτοιμο να φιλοξενήσει την Εθνική ομάδα το Παγκρήτιο όπως παραδέχθηκε και ο Άγγελος Μπασινάς σε συνέντευξή του.

Για να πληροί τις προδιαγραφές της UEFA απαιτούνται έργα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ κάτι που παραδέχθηκε και ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Κώστας Βαρδαβάς με δήλωσή του, στην οποία αναφέρει τα προβλήματα του γηπέδου σε σχέση με τις ανάγκες της Εθνικής για τα προκριματικά του EURO 2020

“Η επαφή του Δήμου Ηρακλείου με την ΕΠΟ έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, εδώ και περίπου 2-3 μήνες. Μας έχουν γίνει γνωστές οι προδιαγραφές που απαιτεί η UEFA. Έχουμε κάνει μία κοστολόγηση των απαιτούμενων εργασιών για να μπορέσει να φιλοξενηθεί η Εθνική ακόμη και αν δεν είναι έτοιμο το στέγαστρο. Η UEFA θέλει στέγαστρο σε ένα αριθμό θέσεων VIP και σε ένα αριθμό θέσεων δημοσιογράφων.

Είναι γνωστά αυτά που ζητάει η UEFA. Εμείς έχουμε προμελετήσει και κοστολογήσει αυτή τη διαδικασία την οποία έχουμε αποστείλει στην ΕΠΟ και αναμένουμε το επόμενο βήμα. Με μεγάλη χαρά ο Δήμος Ηρακλείου, η Κρήτη, θα υποδεχτεί την Εθνική. Τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη επίσκεψη τεχνικής επιτροπής (αρμόδιοι για το αγωνιστικό κομμάτι, για την τηλεόραση και τα ΜΜΕ και μέλη της διοίκησης), που θα απαρτίζεται από έξι άτομα.

Το άλλο στέγαστρο έχει δρομολογηθεί να φτιαχτεί. Είναι ένα μεγάλο δημόσιο έργο. Απαιτείται ολόκληρη διαδικασία. Θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά και στα δύο στέγαστρα, θα συντηρηθούν τα χωροδικτυώματα, είναι έργο που πρέπει να γίνει όπως πρέπει, γιατί θα δώσει βιωσιμότητα στο στάδιο για τα επόμενα 30 χρόνια. Δεν διακυνδυνεύουμε σε αυτό το έργο να γίνει κάτι πρόχειρο ή λανθασμένα.

Μπορούμε όμως να το συνδυάσουμε. Να παίξει η Εθνική και παράλληλα να πληροί το Στάδιο τις προδιαγραφές που απαιτούνται. Μακάρι να καταφέρναμε να είναι έτοιμο, αλλά δεν ξέρω. Μιλάμε για έργο 1 – 1,5 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζω ότι προ ετών υπήρξε σφοδρή κακοκαιρία που ξεπέρασε τα 11-12 μποφόρ και στο δυτικό στέγαστρο, όπου είναι η πλευρά των επισήμων, είχαμε αποκόλληση στην πίσω αριστερή γωνία, από την πλευρά της θάλασσας. Κλείσαμε το γήπεδο, βγάλαμε το φθαρμένο κομμάτι και στερεώσαμε το υπόλοιπο. Τον Ιανουάριο έκανε νέα κακοκαιρία, με αποτέλεσμα να ξηλωθεί και πάλι.

Γι’ αυτό, για λόγους ασφαλείας, πήραμε την απόφαση να αφαιρέσουμε εντελώς το στέγαστρο. Από τότε ξεκίνησε η διαδικασία για τη χρηματοδότηση, θέμα που έφτασε μέχρι τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεσμεύτηκε on camera ότι θα το χρηματοδοτήσει. Η Πολιτεία έχει υπογράψει να δίνει 400.000€ ετησίως για το Παγκρήτιο, αλλά από το 2009 δεν έχει δώσει ούτε ευρώ. Δεν έχει τηρηθεί η συμφωνία, με την οποία πέρασε το γήπεδο στον Δήμο Ηρακλείου. Όταν το στάδιο ήταν κλειστό και έπαιζε απλά ο ΟΦΗ και ο Εργοτέλης, κόστιζε στο ελληνικό κράτος πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Αυτή τη στιγμή για εμάς το Παγκρήτιο δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Έχουμε καθημερινά 2,500 επισκεψιμότητα. Κάτω από το Παγκρήτιο λειτουργεί κολυμβητήριο, γυμναστήριο και αρκετά άλλα. Μας ενδιαφέρει να παραμένουν αυτές οι δράσεις και να μην δεσμεύονται από κάτι άλλο. Θέλω να πω επίσης ότι υπάρχει τεχνογνωσία σε επίπεδο μεγάλων διοργανώσεων, είναι σημαντικό. Δεν είναι κάτι νέο για εμάς.

Ο Δήμος έχει δομή αθλητισμού, έχουμε στελέχη που έχουν σπουδάσει αυτό το κομμάτι και είμαστε έτοιμοι να φιλοξενούμε μεγάλες διοργανώσεις και παιχνίδια, οπότε υπάρχει αυτοπεποίθηση».

Για το θέμα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο Παγκρήτιο στις 10 Δεκεμβρίου.

Η EΠΟ  θα πρέπει να δηλώσει στην ΟΥΕΦΑ μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου (και όχι άμεσα), τα δύο γήπεδα που θα χρησιμοποιήσει η Εθνική, με το Παγκρήτιο Στάδιο να έχει πάντα το προβάδισμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα