Εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη: Υπάλληλος στην καθαριότητα τραυματίστηκε μετά από πτώση απορριμματοφόρου σε λακκούβα

Η δημοτική υπάλληλος διακομίστηκε σε νοσοκομείο με τραύματα στο πόδι και στο στήθος

Εργαζόμενη στην Καθαριότητα του Δήμου Καλαμαριάς τραυματίστηκε όταν απορριμματοφόρο έπεσε σε λακκούβα,ύστερα από καθίζηση που παρουσίασε το οδόστρωμα.

Το περιστατικό συνέβη στις 5 το πρωί στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης, ενώ η δημοτική υπάλληλος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Αγιος Παύλος με τραύματα στο πόδι και στο στήθος.

Σύμφωνα με το seleo.gr, το απορριμματοφόρο πραγματοποιούσε οπισθοπορεία από σημείο όπου εκτελούνταν εργασίες και το οδόστρωμα είχε υποστεί καθίζηση.

Από το τράνταγμα η γυναίκα που βρισκόταν πάνω στη σχάρα του οχήματος (στο πίσω μέρος του) φαίνεται πως υπέστη πτώση με συνέπεια να τραυματιστεί.

«Το πόδι της είναι διαλυμένο»

Στο σημείο, επί της οδού Δημοκρίτου στον Φοίνικα πραγματοποιούνται έργα αποχέτευσης και σύμφωνα με τον σύζυγο της 43χρονης, ήταν ανοιχτός ο δρόμος χωρίς σήμανση ότι πραγματοποιούνται έργα. Ο εργολάβος, από την πλευρά του, αναφέρει ότι υπήρχε πινακίδα και δεν χρειαζόταν περισσότερη σήμανση.

 

Η εργαζόμενη υπέστη συντριπτικό κάταγμα στο πόδι της σύμφωνα με τον σύζυγο της.

«Αυτή την στιγμή χειρουργείται. Το πόδι της είναι διαλυμένο και δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί. Δεν ξέρουμε ακόμα αν έχουν επηρεάσει νεύρα. Χτύπησε στον μηρό και στο στέρνο» λέει στο makthes.gr ο σύζυγός της.

Για τις συνθήκες του ατυχήματος ο ίδιος αναφέρει πως «ήταν σκοτάδι και ο οδηγός δεν είδε την τρύπα. Είναι σε σοκ και αυτός ο άνθρωπος. Δεν υπήρχε ούτε σήμανση για τα έργα, ούτε γύρω από το σημείο, τίποτα. Βούλιαξε το όχημα, χτύπησε το σκαλοπάτι που στεκόταν η σύζυγος μου και εκτινάχθηκε στο έδαφος».

Η οικογένεια θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου

Η οικογένεια θα κινηθεί νομικά εναντίον του εργολάβου που πραγματοποιεί τα έργα αποχέτευσης και κατά παντός υπευθύνου. «Θα κινηθούμε νομικά. Το μόνο που μου είπαν οι εργολάβοι είναι ότι το σημείο ήταν συμπαγές και σωστό και ότι λόγω διαρροής έπαθε καθίζηση ο δρόμος» αναφέρει ο σύζυγος της εργαζόμενης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα