Ερντογάν ο Καλοθελητής: Τώρα προτείνει στον Πούτιν συνομιλία Ρωσίας-Ουκρανίας υπό τον ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη

Οι Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν νέα επικοινωνία για την κατάσταση στην Ουκρανία και τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών

Σε τηλεφωνική συνομιλία που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο Τούρκος πρόεδρος συζήτησε με τον Ρώσο ομόλογό του για την κατάσταση, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Τούρκου ηγέτη.

«Συζητήθηκαν περιφερειακά ζητήματα, όπως η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία, καθώς και οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας. Ο Ερντογάν είπε ότι χρειάζονται μέτρα για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών συνεπειών του πολέμου και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με την ταχεία αποκατάσταση του ειρηνικού εδάφους μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Ο πρόεδρος Ερντογάν πρότεινε να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Ρωσίας, της Ουκρανίας και του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη και η Τουρκία να διαδραματίσει ρόλο σε έναν πιθανό μηχανισμό παρακολούθησης εάν συμφωνήσουν κατ’ αρχήν και οι δύο πλευρές», ανέφερε το γραφείο.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Ερντογάν αναφέρθηκε, επίσης, στο ζήτημα της Συρίας, τονίζοντας ότι «οι επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) κατά της Τουρκίας και του άμαχου πληθυσμού συνεχίζονται στη Συρία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα