Ερντογάν, ο νέος πορθητής: Πανηγυρίζει για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφίας σε τζαμί

Με το βλέμμα στις εκλογές, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν βάζει φρένο στις προκλήσεις ενάντια στην Ελλάδα, απεναντίας, σκηνοθετεί ολοένα και πιο λαμπερά σόου

Με το βλέμμα στις εκλογές ο Ταγίπ Ερντογάν δεν βάζει φρένο στις προκλήσεις ενάντια στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά σε ομιλία του πανηγύριζε για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, χαρακτηρίζοντάς την δεύτερη άλωση.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος διάβασε ένα «προφητικό» ποίημα στο οποίο εμφανίζεται ως νέος πορθητής.

Το ποίημα που διάβασε ο Ερντογάν

«Αγία Σοφία, υπέροχε ναέ! Μην ανησυχείς τα εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή θα γκρεμίσουν όλα τα είδωλα και θα σε μετατρέψουν και πάλι σε τζαμί. Θα κλαίνε όταν θα ετοιμαστούν για προσευχή και θα γονατίσουν για να προσευχηθούν. Οι ήχοι των προσευχών θα γεμίσουν και πάλι τους άδειους τρούλους. Θα είναι η δεύτερη Άλωση. Οι ποιητές θα γράψουν έπος. Οι προσευχές θα την αναγγείλουν. Οι ήχοι των προσευχών που θα ακουστούν από τους άδειους σήμερα μιναρέδες θα ακουστούν και πάλι στο Διάστημα.

Όλος ο κόσμος θα νομίζει πως αναστήθηκε ο Μωάμεθ ο Πορθητής Δεύτερη Άλωση αυτό θα συμβεί, αυτές οι ημέρες είναι κοντά, ίσως πιο κοντά και από το αύριο. Δόξα τον Αλλάχ, αξιωθήκαμε να φτάσουμε σε αυτό το αύριο.
Ακούσατε το ποίημα και έλεγε η θα ανοίξει. Η Αγία Σοφία…. Ανοιξε η Αγία Σοφία; Μας αξίωσε ο Θεός. Δόξα τον Αλλάχ».

Στην ίδια ομιλία του ο Ερντογάν άφησε να εννοηθεί σήμερα ότι η Τουρκία θα μπορούσε να εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, χωρίς να κάνει το ίδιο για τη Σουηδία.

«Εάν χρειαστεί, μπορούμε να δώσουμε ένα διαφορετικό μήνυμα όσον αφορά τη Φινλανδία. Η Σουηδία θα σοκαριστεί όταν δώσουμε ένα διαφορετικό μήνυμα για τη Φινλανδία», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υποψηφιότητα ένταξης των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

Αναφερόμενος στο θέμα των F-35, από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των οποίων οι ΗΠΑ – υπό τον Ντόναλντ Τραμπ – πέταξαν έξω την Τουρκία το 2019 στον απόηχο της αγοράς των ρωσικών S-400, που εξόργισε τους συμμάχους της Άγκυρας – επανέλαβε την έκκλησή του στην Ουάσιγκτον να τηρήσει τη δέσμευσή της. Eίπατε F-35, αλλά δεν τηρήσατε τον λόγο σας. Μολονότι πληρώσαμε κάπου 1,4 δισ. δολάρια, δεν μας τα δίνετε. Αν δεν δίνετε τίποτε, αυτό θα έχει ένα τίμημα», απείλησε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα