Ερντογάν: «Προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην Αν. Μεσόγειο – Ελπίζω να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα»

Νέες απειλές από τον «Σουλτάνο» στην Ελλάδα

Το παραλήρημα των απειλών συνεχίζει απτόητος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς απειλεί εκ νέου την Ελλάδα, μετά την τεταμένη κατάσταση που έχει δημιουργήσει στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αυτό δεν μπορεί να συμβεί», τόνισε ο Ερντογάν μετά την τετράωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, «φωτογραφίζοντας» το Καστελλόριζο.

Συνεχίζοντας το κρεσέντο των προκλητικών δηλώσεών του ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τις απειλές του κατά της Ελλάδος: «Για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ. Τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Όταν έρθει η ώρα, ελπίζω να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα. Τους καλώ να δουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε επίσης ο Ερντογάν, καλώντας «αυτούς που αγνοούν τα δικαιώματά μας να δείξουν κοινή λογική».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα