Ερντογανική εφημερίδα “αποκάλυψε” σχέδιο στραγγαλισμού της Τουρκίας με “εισβολή” από την Κρήτη

Οι Τούρκοι έχουν ξεφύγει τελείως αφού βλέπουν «εισβολή» από την Κρήτη. Πιο συγκεκριμένα η ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak υποστηρίζει σε δημοσίευμά της πως υπάρχει σχέδιο «εισβολής» από την Κρήτη και «στραγγαλισμός» της Τουρκίας στη Μεσόγειο μέσω οριοθέτησης της ΑΟΖ από Ελλάδα και Αίγυπτο.

Στον απόηχο της τριμερούς συνόδου κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου η φιλοκυβερνητική εφημερίδα σχολιάζει τις διαπραγματεύσεις για τη διακήρυξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, υποστηρίζοντας πως Αθήνα και Κάιρο φιλοδοξούν να οριοθετήσουν ευρεία θαλάσσια ζώνη που θα αρχίσει νοτιοανατολικά της Κρήτης και θα περιορίζει δραστικά τις ευκαιρίες της Τουρκίας στην Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την Yeni Safak, το σχέδιο «καταδικάζει» την Τουρκία σε περίπου 41 τετραγωνικά χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας. Η εφημερίδα παρουσιάζει και χάρτες πάνω στους οποίους σημειώνει ότι ότι η τουρκική θαλάσσια ζώνη θα έπρεπε να είναι υπερτριπλάσια και να φτάνει έως την αιγυπτιακή ΑΟΖ, χωρίζοντας πλήρως την Ελλάδα από την Κύπρο.


Παράλληλα η Yeni Safak υποστηρίζει ότι η Άγκυρα θα πρέπει σε έλθει σύντομα σε συνεννόηση με την Λιβύη ώστε να ανατρέψει τα σχέδια Αθήνας – Καΐρου.

Διαβάστε επίσης