Ερώτηση Αμυρά για τον γερασμένο στόλο των βαρέων οχημάτων

Την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέχει η Ελλάδα στη χρήση οχημάτων τελευταίας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ο μέσος όρος ζωής των βαρέων οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους φτάνει τα 18,7 έτη όταν ο μέσος όρος ζωής στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δεν ξεπερνά τα 11,7 έτη. Ο στόλος των επιβατικών οχημάτων στην Ελλάδα έχει μέσο όρο ζωής τα 15,4 χρόνια όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη τα γηραιότερα οχήματα που κυκλοφορούν έχουν ηλικία 10,7 χρόνια.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς προς τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη θέτει τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις που κρύβονται πίσω από τον γερασμένο στόλο οχημάτων που κυκλοφορεί στους δρόμους της χώρας.

Ο βουλευτής προτείνει την επιβολή κυμαινόμενων τελών κυκλοφορίας ανάλογα της ηλικίας των οχημάτων, την αντικατάσταση του πράσινου δακτυλίου με τη χρήση sticker ελεύθερης εισόδου στο κέντρο των πόλεων με κόστος ανάλογο της αντιρρυπαντικής τεχνολογίας του αυτοκινήτου και την εφαρμογή εκ νέου του πετυχημένου μέτρου της «απόσυρσης».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα